Дванадесет френски сираци от семейства на джихадисти бяха предадени в

...
Дванадесет френски сираци от семейства на джихадисти бяха предадени в
Коментари Харесай

Сирийски кюрди предадоха на Париж френски сирачета от семейства на джихадисти

Дванадесет френски сираци от фамилии на джихадисти бяха предадени в неделя от кюрдските управляващи в Сирия на делегация от Франция. Това заяви през днешния ден представител на локалната администрация, съобщи Агенция Франс Прес.

Децата - на възраст до 10 години, са живеели в лагери в Североизточна Сирия, където са се събрани десетки хиляди бежанци от сраженията за последния бастион на джихадистката формация "Ислямска страна ".

Кюрдите предадоха на делегация от френското външно министерство 12 френски сираци от фамилии на бойци на ИД, съобщи Абделкарим Омар, върховен кюрдски посланик. Това е станало през вчерашния ден в село Аин Иса покрай границата с Турция, посочи той. Наред с това на пратеници от Холандия са били предадени две холандски сирачета.

До момента Франция бе съумяла да върне в родината неколцина сираци и едно тригодишно момиченце. Според дипломатическата работа в Париж в бежански лагери са арестувани към 450 души от Франция, свързани с ИД.

Кюрдските управляващи стопанисват лагери в Североизточна Сирия, където живеят хиляди дами и деца на джихадисти от чужбина. Те от месеци упорстват дамите и децата да бъдат върнати в съответните страни и поставят старания в тази тенденция. Миналата седмица в Съединени американски щати бяха върнати две американски гражданки и шест деца от фамилии в Сирия, свързани с ИД. Сираци бяха изтеглени и в Норвегия, а близо 150 дами и деца - в Узбекистан, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР