Дванадесет албума и 25 години от началото на кариерата на

...
Дванадесет албума и 25 години от началото на кариерата на
Коментари Харесай

Макс Кавалера: Цяло чудо е, че оцелях след всичките тези лайна

Дванадесет албума и 25 години от началото на кариерата на Soulfly, а Макс Кавалера не демонстрира признаци на размиване. Последният албум на групата, вълнуващият Totem, се връща към дет и траш носителя, с който остарялата му група Sepultura усъвършенства в класиките от края на 80-те и началото на 90-те години Beneath The Remains и Arise.

Оказва се, че това не е инцидентно, въпреки че типично по маниера на Макс в 10-те части на Totem се случва доста в музикално отношение. Легендарният вокалист приказва за музикалното завещание, листата му с хеви метъл части и какво значи завръщането на Pantera и за вероятно събиране на Sepultura.

" По време на пандемията бяхме единствено аз и Зайън (б.а. - синът на Макс и барабанист на Soulfly), тъй като безусловно никой различен не можеше да бъде тук. Ходехме да свирим три пъти седмично, което е в действителност готино, единствено китара и барабани в продължение на часове. Така написахме по-голямата част от записа.

Някои от тях пристигнаха от любознанието му по какъв начин съм написал тези ранни части на Sepultura - " Не знам дали мога да ти обясня с думи, само че несъмнено мога да ти покажа с китара ".

" Оставихме инструментите да приказват и в последна сметка написахме доста песни. Направихме по-голямата част от записа и по-късно влязох в студиото с Артър Ризк. Той постоянно е бил в полезрението ми като страховит продуцент, тъй че знаех, че желая записът на Soulfly да бъде продуциран от него, защото той може да го направи в действителност неповторим. Обичам връзката му с ъндърграунда - той направи един от обичаните ми записи, който е Nightmare Logic на Power Trip през 2017 година, тъй че когато се събрахме, беше като " каква черна магия използвахте, с цел да го съживите? ".



" В един миг имах диалог с Артър, в който споделих, че сме взели детайли от всичките ми записи; малко от ранния блек метъл, доста траш, малко трайбъл и малко груув. Събрахме всичко това в едно нещо и това беше нещо като цел за Totem.

Освен това мисля, че хората просто желаят тази death/thrash сила сега. Турнето Beneath The Remains/Arise беше необикновено. Всяка вечер беше като религиозно преживяване, доста хора, които се вбесяваха. Хората желаят да се почувстват живи след тази шибана пандемия, която заклещи всички вътре.

Totem е като естествена реакция на това. Бях толкоз зает с тези ранни записи, че да извадя това нескрито в действителност не беше толкоз мъчно. Беше занимателно и ме накара още веднъж да се влюбя в късите части, в две и половина минутни песни, които би трябвало да направиш допустимо най-интересни. Scouring The Vile е идеалният образец за това по какъв начин уловихме духа на това време, само че със звука на сегашното. Бих сложил този албум на равна нога с Arise или Nailbomb всеки ден. "

" Да, Spirit Animal е луда ария. Всъщност тя се роди от гледането на документален филм на един музикален психолог, който говореше за музиката, която слага хората в транс. Тя би трябвало да е най-малко шест минути, не по-кратка, тъй че се управлявах от това. Беше като " дано да създадем това - да вкараме хората в транс и в действителност да ги прецакаме ха-ха! " Не бях правил 10-минутна ария преди, тъй че това беше изцяло отвън зоната ми на комфорт. Харесвам двуминутни песни: Знам, че мога да се оправя с две минути. Как ще поддържаш нещата забавни в продължение на 10 минути, с цел да си сигурен, че няма да излязат от релси?

Така че просто продължихме да прибавяме - направихме огромно интро, по-късно получихме няколко убийствени солидни индустриални части, някои елементи на Neurosis и огромно аутро най-после. Мисля, че работи, изключително след Soulfly XII, която е готическа, от вида на старите Cure и Sisters of Mercy. Бях отвън стихията си. Но от време на време точно там се появяват скъпоценните камъни - опитваш се да уловиш гръмотевица в бутилка с тези моменти. Дори не знаех, че мога да направя тези огромни песни, само че в живота би трябвало да опиташ всичко, дребосъче ".

" Вокалистът на Obituary Джон Тарди се включи в записа. Вече бях написал Scouring The Vile и пеех припева в студиото. Артър ми сподели: " Звучиш като Джон Тарди. Това е готино, само че ще е още по-яко, в случай че го включим в песента, нали? ". По-яко, в сравнение с аз да го подражавам, сигурно! Спомням си турнетата с Джон, когато бяха Sepultura, Obituary и Sadus. Той изпя бек вокалите в Beneath The Remains за Stronger Than Hate, тъй че другарството ни датира от дълго време.

Готино е Джон Тарди да се включи в ария на Soulfly - даже като почитател желая да чуя това, по дяволите. Такъв е казусът с доста от тях - желая да чуя Том Арая в ария на Soulfly, Кори Тейлър... по тази причина върша тези колаборации.

" Да, дребосъче, желая да запиша с още хора! Брус Дикинсън, Роб Халфорд, Том Джи Уориър... Обичам Celtic Frost! Обичам обаче колаборациите, аз съм цялостен железен ентусиаст. Искам да " джемвам " с колкото се може повече хора - не ми пука ".

" Голямата вест сега е за събирането на Pantera. Това е деликатна тематика, дребосъче. От една страна, само че от друга, от време на време си мисля, че в случай че все едно аз и Игор (б.а. - братът на Макс) бяхме умрели и някой различен щеше да продължи без нас, не знам по какъв начин бих се чувствал по този въпрос. Не съм сигурен, че в действителност щеше да ми хареса. Това е сложна тематика. В същото време, знаете ли, хората желаят да чуят тези песни. Феновете заслужават да чуят тези песни. "



" Но това не ни кара да преосмислим опцията да създадем събиране на Sepultura. Не! Добре съм с това, което направихме, и съм толкоз удовлетворен от реакцията. С нас и Pantera е различно; не съм сигурен кой е основал Pantera и сходни неща, само че Sepultura бяхме аз и Игор. Но в случай че те го създадат по метода, по който го направихме ние, като трибют, добре, разбираш ли? Мисля, че отдадохме дължимото на песните, изсвирихме ги толкоз добре, колкото могат да бъдат изсвирени, и хората останаха изцяло удовлетворени, когато пристигнаха да ни видят. На този стадий от живота си съм удовлетворен, че съм с единия крайник в предишното, свирейки тези остарели записи, а с другия - в бъдещето, правейки неща като Totem и Killer Be Killed. Искам да изпитам и двете страни. "

" След 25 години Soulfly са още по-силни! Това е шибано знамение, че съм тук. Преживях всички тези гадости. Шегувам се с това, само че ние оцеляхме при глема и оцеляхме и при грънджа. Нося белите си коси с горделивост, разбирате ли? Остарявам, само че се пробвам да не мисля за това като за задължение, а по-скоро като за нещо, което можеш да приемеш поради мъдростта, която имаш. Това е много необикновено, дребосъче, тъй като първоначално не знаех какво е Soulfly. Бях толкоз комплициран, че не желаех музикалната ми кариера да завърши, тъй като не съм в Sepultura. Soulfly беше моето избавление. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР