Двамата задържани полицаи, обвинени във взимането на подкуп, Ивайло Панков

...
Двамата задържани полицаи, обвинени във взимането на подкуп, Ивайло Панков
Коментари Харесай

Постоянен арест за командированите полицаи, взели подкуп в Благоевград

Двамата арестувани служители на реда, упрекнати във взимането на рушвет, Ивайло Панков и Александър Истатков, остават с мярка за неотклонение " задържане под стража ", дефинира Апелативен съд - София.

Според магистратите все още има задоволително данни, от които да се направи обосновано съмнение, че са направили това, за което са упрекнати.

Няма заплаха да се укрият при изменение на мярката, само че може да се изведе аргументираност на заплахата да извършат други закононарушения.

Към момента защитната теза, че двамата служители на реда са създали опит да пресекат част от злоупотреби с нелегално изсичане и продажба на дървен материал в региона на Благоевград, не е подкрепена от задоволително доказателства.

При смяна на доказателствения материал по случая, обвинените могат още веднъж да изискат изменение на ограниченията си.

Двамата полицейски чиновници са били командировани в региона на пътя Симитли-Разлог на 17 ноември от София. Вместо да извършват служебните си отговорности те са нарушили закона и са взели рушвет от 1000 лв..

Двамата са арестувани в София на 24 ноември от чиновници на " Вътрешна сигурност ". Служителите са в системата от 15 години.

Единият, който е старши по наряд, е на 37 години, а другият на 42. Полицаите отхвърлят, че са взимали пари.

Обяснили, че това е акция против тях, тъй като " изпълнявали добросъвестно отговорностите си ". СРС-та не са употребявани при акцията. Има обаче снимкови материали.

Законът планува затвор от 3 до 10 година, отнемане от права да упражняват избрани специалности и санкция до 20 000 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР