Двамата украинци, задържани за превоз на нелегални мигранти, са на

...
Двамата украинци, задържани за превоз на нелегални мигранти, са на
Коментари Харесай

Украинците-трафиканти бягали презглава, влезли в страната в ...

Двамата украинци, арестувани за транспорт на незаконни мигранти, са на по 20 години. Според данните са влезнали в страната на 21 ноември, като до тази заран са обитавали в София. Това сподели на брифинг в Пловдив районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, съобщи кореспондент на " Марица ". 
 
Тепърва се ревизира правосъдното и престъпното минало на арестуваните. Изяснява се също дали са работили сами или са част от проведена незаконна група, занимаваща се с транспорт на мигранти. 
 
Преследването е минало през Автомагистрала " Тракия ", по-късно през село Плодовитово, Чирпан и село Ракитница, където бусът е отклонил в затревена повърхност и е последвала злополука. Два патрула се пробвали да ги спрат. Първият подал звукова и светлинна организация, само че нямало реакция. Вторият пък пробвал със стоп-палка, също  е съумял. 
 
Украинците тръгнали да бягат стремително. Полицаи ги гонили два километра, когато най-сетне ги закопчали. 
 
Към момента Украинците са арестувани за 24 часа, следва задържане за 72 часа. Осигуряват се преводачи, с цел да може да се реализира диалог с мигрантите. 
 
Районният прокурор на Стара Загора сподели, че от началото на годината са стартирали 64 досъдебни производства за каналджийство, по тях има 32 наказани. 
 
Очаквайте детайлности! 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР