Двамата участници в масовия бой в Калояново през миналата седмица

...
Двамата участници в масовия бой в Калояново през миналата седмица
Коментари Харесай

Окончателно! Съдът наложи постоянен арест на участниците от мелето в Калояново

Двамата участници в всеобщия пердах в Калояново през предходната седмица остават за непрекъснато зад решетките. Това стана ясно на съвещание в четвъртък, извършено в Окръжен съд-Пловдив. 33-годишният Васил Гогов и 47-годишният Аспарух Донков се изправиха още веднъж пред съда с искане за по-лека мярка, само че магистратите не почетоха желанието им и ги оставиха за непрекъснато в ареста.  
Прочетете още
Съдът се е позовал на това, че доказателствата досега сочат към двамата като основа на разногласието. Магистратите взеха от голяма важност и това, че двамата са осъждани и са нереабилитирани към сегашния миг. Съдията е показал, че в случай че Донков и Гогов бъдат пуснати с по-лека мярка има късмет да извършат и друго закононарушение, само че не и да се укрият, тъй като имат непрекъснат адрес и се грижат за малолетните си деца.

На предходното дело двамата участници в всеобщия пердах дадоха обещание да са кротки и повече да не се карат и да не се бият, тогава обаче магистратите също сметнаха, че най-адекватната мярка се явява „ задържане под стража ”.

Обвиненията против тях са, че са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред. Припомняме, че след счепкване на опашка за обществени помощи в Калояново породи скандал, който прерасна в всеобщ пердах с тухли, колове, железа и камъни. Мелето продължи даже и след намесата на полицията.

Към сегашния миг са разпитани всички участници в мелето, в това число и полицейските чиновници и очевидци, участвали на място. Двамата побойници са с обременено правосъдно минало. Аспарух Донков има две присъди и е лежал в пандиза. Васил Гогов е осъждан пет пъти, в това число за тежки умишлени закононарушения, осъществени по време на изпитателен период.

Както TrafficNews писа, един от обвиняемите- Аспарух Донков през 2009 година е получил присъда от 4 години и 11 месеца за причиняване на гибел по несъобразителност на четирима души след тежка злополука. Инцидентът е станал през лятото на 2008 година на пътя Пловдив – Карлово, а шофьорската му брошура е била отнета за период от 7 години.

 Още по тематиката:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР