Двамата турски граждани, които бяха арестувани заради убийството на граничния

...
Двамата турски граждани, които бяха арестувани заради убийството на граничния
Коментари Харесай

Крадци на животни, а не каналджии са убили българския граничар край Елхово

Двамата турски жители, които бяха задържани поради убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров, се оказаха крадци на селскостопански животни, а не трафиканти на хора.

Това оповестяват от Окръжната прокуратура на Ямбол, като цитират данните от приключващото следствие на турските служби за сигурност.

Братята Мустафа и Енгин Ергуван бяха арестувани на 7 ноември поради стрелбата край оградата на границата с България, при която почина 28-годишният български граничар.

Турските управляващи са открили, че мъжете не са се занимавали с контрабанда или каналджийство, а с кражба на добитък.

" Получихме информация от турските управляващи, че не се касае за закононарушение, обвързвано с незаконната имиграция или с проведен темперамент. По-скоро се касае за престъпно закононарушение от битов темперамент. Вероятно става дума за кражба на селскостопански животни. От турска страна да се крадат животни, които са в пограничната зона ", споделя прокурорът Дойчин Дойчев.

Разследването е в напреднала фаза. Установено е, че Бояджиев е убит с ловно оръжие, 12-ти диаметър, а сачмите са били за наедрял дивеч.

Граничният служител на реда беше погубен край село Голям Дервент, община Елхово по време на оглед на граничната ограда за пробив от незаконни мигранти.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР