Двамата журналисти от Газа, убити от израелската армия в неделя,

...
Двамата журналисти от Газа, убити от израелската армия в неделя,
Коментари Харесай

Израел: Ликвидираните журналисти в Газа са били действащи терористи

Двамата публицисти от Газа, убити от израелската войска в неделя, са били терористи, съобщи представителят на израелската войска Даниел Хагари, който показа доказателства на конференция, съобщи „ Джерусалем пост “.

Относно Хамза Ал-Дахдух, наследник на основния сътрудник на „ Ал Джазира “ в Газа Ваел Ал-Дахдух, представителят сподели, че израелските сили са разкрили вътрешни документи на „ Ислямския джихад “ в другите им командни центрове в Газа, доказващи, че Хамза е част от техните терористични редици.

Хагари показа копие от документа на арабски, в който се споделя, че Хамза е посочен като двоен терорист-журналист за „ Ислямски джихад “. Хамза е работил за електроинжинерното звено на терористичната група. В документите се споделя още, че преди този момент той е служил като водач на терористичен батальон за региона Зейтун в северната част на Газа и сега батальонът към момента е виновен за изстрелването на ракети на „ Ислямски джихад “ в този регион.

Хагари сподели, че сходни документи са открити от израелските сили в командните центрове на " Хамас ", свързващи другия публицист Мустафа Турая с групировката. Документите споделят, че Турая е бил заместник-началник на терористична клетка. Освен това Хагари сподели, че и двамата са взели участие в активирането на дронове, което е предизвикало заплаха за израелските сили и е довело до въздушния удар против тях.

В неделя палестински медии оповестиха, че синът на ръководителя на „ Ал Джазира “ в Газа е погубен дружно с фотограф от израелската войска. Досега Израел твърдеше, че двамата са терористи, без да предлага доста доказателства.

„ Ал Джазира “ отхвърли двамата да са терористи, само че не отговори на разкритията на Хагари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР