Двама земеделски производители от Козлодуй се оплакаха, че неизвестни лица

...
Двама земеделски производители от Козлодуй се оплакаха, че неизвестни лица
Коментари Харесай

Крадци косят зелена пшеница край Козлодуй

Двама аграрни производители от Козлодуй се оплакаха, че незнайни лица им косят неузрялата още пшеница. 83-годишният дядо Георги Горчев, който е един от първите земеделци в града, твърди, че освен на един от блоковете проличава по какъв начин покаралите посеви са окосени. От същото се жалва и различен изтъкнат аграрни производител от Козлодуй. На място нашият екип видя следи от каруци, които са влизали в площите с есенници и са окосили към момента дребните насаждения, написа Kozloduy-bg.info.

„ Цялата страна приказва сега, че зърнопроизводителите би трябвало да се пазят. Как съгласно вас това се случва това тук, в този в миг? То хлябът не е единствено за нас, а за всички. Това е зърното за всички ни в Козлодуй. Още от началото на март видяхме първото косене. Не можем да кажем тъкмо кои са тези злосторници, които унищожават хляба на всички ни, тъй като не сме ги хванали на място. Но подозираме. Това е пагуба, по този начин се обричат на апетит на всички”, разяснява яростно земеделецът Людмил Добрев.

„ Едно време имаше единствено един квартален служител на реда в града и такива неща нямаше. Сега има 100 служители на реда, други институции и няма мощ на земята, която да спре тези нападения. Направо не мога да допускам какво се случва. Разум би трябвало да проявят тези, които ще оставят без самун всички ни в тези тежки времена. А какъв брой доста труд сме вложили, това е различен въпрос. Разсипия. Освен, че ни косят зеленото жито, тук се прави и поголовна противозаконна сеч на дървета. Около канала няма към този момент дървета. Да не приказваме, че клоните им са хвърлени вътре в него и са го задръстили. Това са хора без разсъдък, без морал. Няма нещо неразрешено за тези мародери. Те са над Закона “, добави дядо Гошо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР