Двама японски филмови титани властваха в боксофис класацията на Северна

...
Двама японски филмови титани властваха в боксофис класацията на Северна
Коментари Харесай

Японски филми доминират в боксофис класацията на Северна Америка

Двама японски кино титани господстваха в боксофис класацията на Северна Америка този уикенд, оповестява ДПА.

„ Момчето и чаплата “ на огромния японски аниматор и режисьор Хаяо Миядзаки зае първото място, като завоюва рекордните 12,8 млн. $ за премиерния си уикенд (премиерата на кино лентата беше на 22 ноември в Лос Анджелис и Ню Йорк). Това е първият автентичен аниме филм в историята, който оглавява вътрешната бокс-офис ранглиста, и отбелязва най-значителната премиера на фамозния режисьор в Северна Америка.

Действието на „ Момчето и чаплата “ се развива по време на Втората международна война. Филмът е фантастична история за съзряването на младия Махито. След като губи майка си при пожар в болница в Токио, Махито е изпратен в имение в провинцията, с цел да живее с новата си мащеха Нацуко (която е и по-малката сестра на майка му). Там той се сблъсква с говореща сива чапла, която го води в мистериозно, магическо царство.

На второ място тази седмица се подрежда предисторията на сагата „ Игрите на глада “ – „ Балада за пойни птици и змии “. Филмът завоюва почти 9,4 млн. $ през четвъртия си уикенд, с което общата му сума на вътрешния пазар доближи 135,7 млн. $. 

Челната тройка на бокс-офиса се оформя от „ Годзила минус едно “ на Такаши Ямазаки, който през втория си уикенд е спечелил 8,3 млн. $. Действието му се развива директно след капитулацията на Япония във Втората международна война, а филмът на Ямазаки предхожда оригинала и показва една изцяло опустошена от войната нация, която не разполага с нищо, да не приказваме за оръжия, с които да се пребори с Годзила. Появата на чудовището връща всичко в негативна или минусова зона.

Челната петица се добавя от двойка анимационни филми: Trolls Band Together („ Тролчета: Бандата се събира “) на „ Юнивърсъл “, който завоюва 6,2 млн. $, и Wish („ Желание “) на „ Дисни “, който прибави 5,3 млн. $ към общия си бюджет за страната.

Победителят в бокс-офиса за предишния уикенд Renaissance: A Film by Beyonce („ Ренесанс: Филм на Бионсе “) падна до шесто място с 5 млн. $, с което общите му доходи на вътрешния пазар доближиха 28,1 млн. $, добавя Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР