Двама шофьори, укрили нелегални мигранти в превозно средство, са осъдени

...
Двама шофьори, укрили нелегални мигранти в превозно средство, са осъдени
Коментари Харесай

Трафиканти на бежанци отиват в пандиза

Двама водачи, укрили незаконни мигранти в транспортно средство, са наказани на затвор. Това заяви Светлана Енчева от пресцентъра на съда.  Мъжете са от Бургас, като 46-годишният А. Ф. е осъждан и преди, а 20-годишният Д. Р. няма прегрешения до момента.

По-възрастният взема на погашение автомобил, като взема решение да го употребява за незаконно превозване на непознати жители. За задачата построяват тайник под пода. Така на 27 декември предходната година бургазлиите укриват двама братя от Сирия - на 9 и на 19 години, и потеглят за Румъния. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " са спрени за инспекция като управляващите откриват тайника и намиращите се в него мигранти. 

Двамата мъже са арестувани като пред Русенския областен съд са признали виновността си, сключили са съглашение като са осъдени със затвор. А. Ф. (46 г.) е наказан на 11 месеца отнемане от независимост и санкция от 7000 лв., а 20-годишният Д. Р. е осъден със седем месеца затвор и с парична глоба от 6000 лв.. 

Споразумението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР