Двама са пострадали при стрелбата с пневматична пушка от ученици

...
Двама са пострадали при стрелбата с пневматична пушка от ученици
Коментари Харесай

Един час хаотично стреляли учениците от Пловдив, ранени са двама

Двама са потърпевши при стрелбата с пневматична пушка от възпитаници по рейс на градския превоз в Пловдив. Полицайка, която все още не е била на работа, на която сачмите са минали директно до главата, и 14-годишно момче, в чиято ръка попадат два от изстрелите.

Сигналът е подаден към 14,30 часа през вчерашния ден от водач от градския превоз, че до момента в който е бил на спирка в региона, против ул. „ Юндола “, са били създадени изстрели и един от тях е счупил предното обзорно стъкло на транспортното средство.

Отново пукотевица по рейс в Пловдив, причинителите - отново деца

Стрелците са две малолетни момчета, на 14 година и 15 година, възпитаници. Едното от тях, в наличието на татко си, закупило неотдавна пневматичен револвер от оръжеен магазин в Пловдив. Детето се похвалило на приятеля си, който също отишъл и закупил самичък същия пневматичен револвер.

Двамата малолетни се качили в жилището на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж, стреляли по преминаващи хора и коли в продължение на към един час.

Двете момчета са арестувани за период до 24 часа. Наблюдаващият прокурор е постановил за тях настаняване в Дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни към Министерство на вътрешните работи за избран период.

Образувано е досъдебно произвеждане.

Заради продажбата на оръжие на малолетното момче, стартират всеобщи инспекции на оръжейните магазини в Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР