Двама рецидивисти спретнаха истински екшън днес в Софийския затвор. Малко

...
Двама рецидивисти спретнаха истински екшън днес в Софийския затвор. Малко
Коментари Харесай

Екшън в затвора: Кои всъщност са избягалите престъпници?

Двама рецидивисти спретнаха същински екшън през днешния ден в Софийския затвор.

Малко преди 16 часа нарушителите пробили защитата, употребявайки огнестрелно оръжие. Двамата съумели да избягат в незнайна към този момент посока.

По време на акцията са създадени три изстрела, само че за благополучие няма ранени.

Според информацията двамата са се познавали сносно, а всичко е било планувано. Отвън е имало хора с маски, които ги чакали с автомобил. Смята се, че оръжието е импортирано по време тутакси за свиждания.

Има данни, че даже част от надзирателите били употребени като жив щит, с цел да съумеят да минат през някои от заграждения.

Единият от избягалите е Радослав Колев. Той е рецидивист, наказан на наказване отнемане от независимост в размер на 26 години за ликвидиране.
По непотвърдена информация жертвата му е 53-годишен данъчен чиновник от столицата. За да го умъртви, Радослав употребявал чук и нож. Жертвата била със счупена глава и срязана сънна артерия. В повода е забъркан и полов претекст.



Опасният нарушител Владимир Стефанов е вторият дезертьор. Двамата мъже били съкилийници.
Той е рецидивист, наказан на наказване отнемане от независимост в размер на 30 години за обир, похищение и опит за ликвидиране на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Владимир Пелов е най-известният рецидивист в Северозападна България, напомня Монитор. Той влезе зад решетките на 25 май 2016-а година за 32 години. Наказанието беше за въоръжен обир на златарско ателие, отвличания, измежду които и на 9-годишно дете, и пукотевица по четирима служители на реда преди близо 5 година в Ботевград.

Той е приет за отговорен за опита за ликвидиране на двама от служителите на реда.

Срещу него има и дело за друго двойно нападение в центъра на Ботевград.



Снимки: Прокуратура на Република България

Един от най-популярните бандити у нас се прочу, когато бе признат с най-голям триумф в специалността „ Екология” в Софийския университет.

Издирването на двамата продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР