Двама работници излязоха на перваза на шестия етаж на жилищна

...
Двама работници излязоха на перваза на шестия етаж на жилищна
Коментари Харесай

Кметът на Перник преговаря с работниците, заплашващи да скочат от сграда: Какво му разказаха?


Двама служащи излязоха на перваза на шестия етаж на жилищна постройка в Перник в понеделник сутринта. Те стачкуваха против неизплатените си хонорари. След серия диалози с психолози и с представители на институции към 19:30 ч. мъжете слязоха от постройката.

В продължение на часове пред жилищната постройка стояха и полиция, пожарна, кола за спешна помощ и представители на разнообразни институции. На място бе и кметът на Перник, който се качи при служащите, с цел да договаря с тях.

„ Единият служащ описа за всичките тегоби, които е претърпял последните месеци в България, за неналичието на отношение от страна на този шеф, който по техните думи ги е подлъгал, държал се е надменно с тях, отказвал е да бъде правилен “, описа кметът на Перник Станислав Владимиров.

Кметът на Перник Станислав Владимиров
Снимка: bTV


Двамата служащи са турски жители и са наети от кърджалийска компания за осъществяването на няколко обекти в България. По думите им те не са получили възнагражденията си за няколко месеца. От компанията признават за неизпълнени задължения към служащите.

„ Когато въпросният господин пристигна в Перник, изтегли част от възнагражденията и договарянията продължиха. Наложи се много обширно да се изяснява, че всички институции са се заели със случая. Вече към 19:30 ч. самите служащи пожелаха непринудено да слязат от жилищната постройка “, описа още Владимиров.

Снимка: bTV


Направени за прегледи на двамата служащи.

„ По думите на лекарите единият беше в недобро положение. Надявам се всичко да се е развило добре вечерта. Доколкото знам вечерта в полицията са им дадени част от възнагражденията, за които те претендират. Разследването би трябвало да откри точната сума, която някъде по веригата компаниите, които вземат участие в този развой, дължат. Аз имам уверението от страна на всички институции в Перник, че в доста къси периоди ще има развиване по този случай “, споделя Станислав Владимиров.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР