Двама премиери, унгарският Виктор Орбан и полският Матеуш Моравецки, се

...
Двама премиери, унгарският Виктор Орбан и полският Матеуш Моравецки, се
Коментари Харесай

Унгария, Италия и Полша обсъждат днес ”нов съюз в ЕС”

Двама министър председатели, унгарският Виктор Орбан и полският Матеуш Моравецки, се срещат през днешния ден с водача на " Лига " в Италия Матео Салвини, с цел да обсъдят опцията за " политически съюз на европейско равнище " сред политическите си партии. За срещата в Будапеща заяви унгарското държавно управление.

В прессъобщението му се споделя, че проектите за " политически съюз " обгръщат Лигата и ръководещите в Полша и в Унгария " Право и правдивост " и " Фидес ". Отбелязва се, че " Фидес " неотдавна напусна Европейската национална партия.

Салвини към този момент удостовери, че ще пътува. Според него диалозите на срещата ще са за рестарта на Европа след пандемията и за опцията да се сътвори " друга и същинска Европа " дружно с " Европейски Съюз с нова роля, ново значение ", тъй като съюзът " не може да е елементарен супермаркет или бизнес център ".

Обсъждането на " визията за бъдещето на Европа " обаче ще е сред партии, известни с твърдия звук към Брюксел и към голям брой стъпки за интеграция в Европейски Съюз. Срещу Унгария и Полша има наказателни процедури.

По думите на Салвини към този момент не става дума за " обща партийна група " на европейско равнище сред националистическите обединения. Бившият италиански вицепремиер отбелязва, че идеалната задача остава сливането на групата " Идентичност и народна власт ", от която и Лигата е част, с Европейските консерватори и реформисти, в които е " Право и правдивост ", с цел да се сътвори втората по величина група в Европарламента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР