Двама полицаи помогнаха на бременна жена, която едва не роди

...
Двама полицаи помогнаха на бременна жена, която едва не роди
Коментари Харесай

Полицаи ескортираха родилка, която едва не роди в задръстване

Двама служители на реда помогнаха на бременна жена, която едвам не роди в запушване в микробус на оживено кръстовище. Униформените ескортирали раждащата жена по неотложност до болничното заведение с включени звукова и светлинна сигнализация, съобщи Нова телевизия.

Младшите инспектори от Трето РПУ-Пловдив Ради Андреев и Венцислав Добрев правили обход с патрулния автомобил, когато в час пик попаднали в голямо запушване поради ремонт. Изведнъж от колоната се появил мъж, който слязъл от микробус и обезпокоен се доближил към полицейската кола.

Без да се двоумят, униформените осведомят дежурната оперативна в полицията и желаят позволение за осигуряване на кулоар на микробуса с раждащата жена, с цел да премине през трафика и да стигне до болничното заведение.

" Включихме светлинна и звукова сигнализация, при което колите се отдръпнаха и ние карахме напред, а господинът караше с буса зад нас ", описа Добрев. За 10-15 минути стигат до болничното заведение.

Пред болничното заведение лекарският екип от АГ-отделението очаквал бременната жена и поел родилката. Пред Нова тв брачният партньор ѝ изясни, че дамата му е получила кръвоизлив и за това същия ден тръгнали към болничното заведение, 25 дни преди раждането.

" По неотложност непосредствено на секцио се роди детето, но екипът доста бързо е работил. Аз нали нямах досег вътре и след половин час ми споделиха честито, имате си момченце. Всички са добре. Ако не бяха двамата служители на реда да ни спомагат помощ, може би на 90% щяха да бъдат с съдбовен край и майката, и бебето ", споделя Ангел Боянов.

Директорът на пловдивската полиция съобщи, че за постъпката си двамата служители на реда ще бъдат наградени.

" Обществото към този момент ги награди. Чисто по този начин моралният акт на удивление, на утвърждение от тяхната постъпка може би е задоволителен, с цел да затвърди още повече доверието към инстутцията, а другояче в прфесионален проект има по този начин ред, при който те в действителност ще бъдат наградени ", съобщи Васил Костадинов шеф на ОД МВР-Пловдив.

Ради Андреев работи от 18 години в Министерство на вътрешните работи, а Венцислав Добрев от 20. Това не е първият случай, в който оказват помощ. " Помагали сме и на припаднали хора на улицата, и скоро на дете, което беше паднало от третия етаж и с родителите бяхме дружно до последно всичко мина блогополучно. Не се усещаме герои. Дори и без да сме в униформи, отново бих помогнали ", споделя той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР