Двама полицаи помогнаха на бременна жена, която едва не роди

...
Двама полицаи помогнаха на бременна жена, която едва не роди
Коментари Харесай

Двама пловдивски полицаи помогнаха на родилка да стигне навреме до болницата

Двама служители на реда помогнаха на бременна жена, която едвам не роди в запушване в микробус на оживено кръстовище. Униформените ескортирали раждащата жена по неотложност до болничното заведение с включени звукова и светлинна сигнализация.

Младшите инспектори от Трето РПУ-Пловдив Ради Андреев и Венцислав Добрев  правили обход с патрулния автомобил, когато в час пик попаднали в голямо запушване поради ремонт. Изведнъж от колоната се появил мъж, който слязъл от микробус и обезпокоен се доближил към полицейската кола.

Без да се двоумят, униформените осведомят дежурната оперативна в полицията и желаят позволение за обезпечаване на кулоар на микробуса с раждащата жена, с цел да премине през трафика и да стигне до болничното заведение. " Включихме светлинна и звукова сигнализация, при което колите се отдръпнаха и ние карахме напред, а господинът караше с буса зад нас ", описа Добрев. За 10-15 минути стигат до болничното заведение. 

Пред болничното заведение лекарският екип от АГ-отделението очаквал бременната жена и поел родилката. Пред NOVA брачният партньор ѝ изясни, че жена му е получила кръвоизлив и за това същия ден тръгнали към болничното заведение, 25 дни преди раждането. " По неотложност непосредствено на секцио се роди детето, само че екипът доста бързо е работил. Аз нали нямах досег вътре и след половин час ми споделиха честито, имате си момченце. Всички са добре. Ако не бяха двамата служители на реда да ни окажат помощ, може би на 90% щеше да има фатален фатален край и за брачната половинка ми, и за бебето ни ", споделя Ангел Боянов.

Директорът на пловдивската полиция съобщи, че за постъпката си двамата служители на реда ще бъдат наградени. " Обществото към този момент ги награди. Чисто по този начин моралният акт на удивление, на утвърждение от тяхната постъпка може би е задоволителен, с цел да затвърди още повече доверието към инстутцията, а другояче в прфесионален проект има по този начин ред, при който те в действителност ще бъдат наградени ", съобщи Васил Костадинов шеф на ОД МВР-Пловдив.

Ради Андреев работи от 18 години в Министерство на вътрешните работи, а Венцислав Добрев от 20. Това не е първият случай, в който оказват помощ. " Помагали сме и на припаднали хора на улицата, и скоро на дете, което беше паднало от третия етаж и с родителите бяхме дружно до последно всичко мина блогополучно. Не се усещаме герои. Дори и без да сме в униформи, отново бих помогнали ", споделя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР