Двама от тях са поканени на прием с принц Чарлз

...
Двама от тях са поканени на прием с принц Чарлз
Коментари Харесай

Българи с бизнес награда от кралица Елизабет II, предложени от Тереза Мей

Двама от тях са поканени на банкет с принц Чарлз в Бъкингамския замък.

Ивета и Ангел Тоточеви и двaмата им синове Христо и Марио завоюваха при започване на седмицата Кралската премия за предприемачество (Queen`s Awards for Enterprise), която се избира персонално от кралица Елизабет II. През 2014 година фамилията основава компанията EasySkinz във Англия, където живеят от близо 8 година

Компанията им печели влиятелната кралска премия в категория “Международна търговия ”, откакто за последната година регистрират 86% растеж на продажбите в чужбина.

“Кралицата афишира спечелилите, като се разгласяват в държавния вестник - “Лондон газет ”. Сега чакаме да ни бъде планувана дата, на която ще ни посети локалният лорд-лейтенант. Той е формален кралски представител и ще ни връчи премията, която е кристална купа и свитък-грамота, подписана персонално от Елизабет II ”, споделя семейство Тоточеви.

Христо Тоточев се занимава с маркетинга на компанията, а майка му Ивета - с логистиката. СНИМКА: Личен списък

Кралицата персонално преценя кои са спечелилите по рекомендация на Тереза Мей. Министър-председателката на Англия образува комитет от специалисти, министри и представители на неправителствени организации.

Заедно дефинират финалистите за премиите, а кралицата получава къс лист, от който показва спечелилите. “На звезда като

Дейвид Бекъм му

беше отказана тази

премия предходната

година

Получават я компании без никакви нарушавания. Само изцяло безупречни компании са почтени за това кралицата да постави името си под избора ”, споделя фамилията.

За да вземат участие в състезанието, подават всевъзможни документи. Гледа се цялостното минало на компанията, в това число финансовите резултати и информация по какъв начин бизнесът въздейства на екологията и други дребни елементи.

На 11 юни двамата братя Христо и Марио Тоточеви ще участват на кралски банкет в Бъкингамския замък дружно с останалите спечелили в състезанието. Домакин на приема ще бъде принц Чарлз. “Ще има членове на кралското семейство, както и други високопоставени държавни лица и представители на бизнеса ”, споделя 28-годишният Христо, който се грижи за пиара на EasySkinz.

Компанията на българското семейство създава нов вид дрехи за телефон, които пазят мобилното устройство и трансформират образа му. “Ние вършим всичко сами. От дизайна до крайния артикул.

На британски се

назовават “скин ”,

което е като

кожа за телефон,

споделят те. Предлагат скинове за таблети, а неотдавна ще включат и за преносими компютри.

Всички продажби се осъществавят онлайн, като към цветните дрехи изпращат и указания с видео по какъв начин купувачите сами да ги сложат на смарт телефона си. Единственото нужно е малко умелост и един сешоар, с чиято помощ се залепя компактно новото облекло. “Всеки месец изпращаме артикули до повече от 140 страни. В чужбина е доста известно и ние сме една от най-известните компании за подобен вид аксесоари. Чести купувачи са фанатиците на коли, които си вземат цветове като автомобила си ”, споделя Христо Тоточев. Най-много поръчки за скинове има от Англия и Съединени американски щати. “Много сме известни в Дубай, Саудитска Арабия и Катар. Там имаме доста клиенти, които купуват на едро ”, споделя Ивета Тоточева и прибавя, че клиентите от България са минимум.

Преди да заминат за Англия, семейство Тоточеви има рекламна компания у нас в продължение на 25 година, само че след икономическата рецесия през 2008 година закриват компанията си. Малко по-късно Ангел Тоточев отпътува за Острова и в продължение на
5 година работи като татуист.

“Поканиха ме от татуистко студио, откакто си изпратих портфолиото в един конгрес. Пет години работих там, като часовете ми бяха непокътнати с месеци напред ”, споделя Ангел Тоточев. Половин година откакто се открива в Англия, при него отпътуват брачната половинка му Ивета и дребният наследник Марио. Христо отпътува при фамилията си през 2013 година, откакто приключва пиар в Софийския университет.

Тоточеви биха се радвали да развиват бизнеса си в България, само че на този стадий считат, че това не е допустимо. “До огромна степен нашият бизнес е обвързван с пощенските услуги, а в България не са развити задоволително. Във Англия са доста точни, бързи, вършат ни специфични отстъпки, изпращат ни специфична кола всеки ден ”, споделя Ангел Тоточев и прибавя, че българите към момента се опасяват да заплащат авансово за покупки от интернет. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР