Двама от най-обичаните варненски бойци – Александър Петров и Теодор

...
Двама от най-обичаните варненски бойци – Александър Петров и Теодор
Коментари Харесай

Между труда и мечтата. Варненски бойци с дебют в Glory

Двама от най-обичаните варненски бойци – Александър Петров и Теодор Христов, направиха извънредно огромна и значима крачка в своята кариера. Те подписаха контракти с най-авторитетната европейска кикбокс организация Glory. Дебютът им, до който остава тъкмо месец, ще бележи и едно историческо събитие в България. Glory ще организира първото си публично събитие на територията на страната ни. Това ще се случи на 7-ми октомври в Бургас.

SafeNews ревизира по какъв начин протича подготовката на Петров и Христов, и дружно с техния треньор Делян Славов, научи какви са упованията им за това емблематично събитие в български бойни спортове.

Датата 24 август сигурно ще носи усмивки и мотиви за горделивост за българските кикбоксьори Александър Петров и Теодор Христов. А може би най-много за техния треньор Делян Славов. Тогава и тримата сбъдват една доста голява професионална фантазия – контракт с Glory. Ако има връх на професионалната кикбокс сцена в Европа – не се чудете, несъмнено това е Glory. Бойците от клуб Warrior Fight Team ще има късмет да покажат своите умени точно измежду най-хубавите.

Щастието обаче им се усмихна два пъти, тъй като дебютът ще бъде и пред родна аудитория. Организацията реши да направи първото си събитие в България – Glory 89, кето ще се организира на 7 октомври в „ Арена Бургас “.

Петров е един от най-успешните ни бойци през последните години. Той е повторен международен и повторен европейски първенец по кикбокс. Има 39 мача на професионалния кръг, от които 33 победи, а 19 от тях идват след нокаут. Варненецът залата на аткрактивен жанр, като неведнъж е показвал себераздаване в борбите и постоянно се е радвал на гореща поддръжка от трибуните.

Петров стартира своята професионална кариера още в ранна възраст и бързо се издига до международната ранглиста. Носител е на голям брой шампионски трофеи и награди, а измежду най-ярките са международен WAKO първенец по кикбокс за 2015, европейски WKN по кикбокс, SFC първенец, балкански WAKO първенец за 2012 и 2015 година, както и притежател на почетното второ място на Световните игри в Полша през 2017 година Има пояси от всяка верига, в която е взел участие и не крие, че е окуражен да има подобен и от Glory.

Теодор Христов бе една от младите звезди на родни кикбокс, само че към този момент самоуверено да се каже, че натрупа опит и име в тези среди, и към този момент надали гледат на него като на новобранец. В статистиката не 22-годишния войник от 18 мача има 15 победи (8 с нокаут). С държанието си на кръга той не оставя феновете в никакъв случай безпристрасни. Напротив – бързо печели почитатели, както у нас, по този начин и в чужбина. Има шампионски появи от веригите Gastle Gladiators, SENSHI и Max Fight.

„ Договорите на Сашо и Теодор са плод на много договаряния и събитието в България е бонус за нас. Самите контракти съвсем подготвени преди да разгласят събитието в България. Така че това е щастлива случайност и смямета да се възползваме оптимално “,

разгласи пред SafeNews треньорът им Делян Славов.

Александър Петров ще се изправи против австриецът с египетски корени Карим Мабрук. 30-годишният войник също е дебютант, като има 36 победи в 43 професионални срещи. Той е интерконтинентален и международен първенец на веригата ISKA.

Теодор Христов ще има за противник румънеца Едуард Гафенцу. Той има 17 победи и 4 загуби, като е първият кикбоксьор с трофеи в две дивизии на румънската верига Colosseum. Бивш притежател на купата на Dynamite Fighting Show.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР