Бъдещето на магията България“ на режисьора Явор Чавдаров е създаден

...
Бъдещето на магията България“ на режисьора Явор Чавдаров е създаден
Коментари Харесай

Филм за фокусите и магическото изкуство


Бъдещето на магията България “ на режисьора Явор Чавдаров е основан по случай 120 години българско илюзионно изкуство

 

Филмът „ Бъдещето на магията България “ на режисьора Явор Чавдаров демонстрира историята и развиването на фокусите и магическото изкуство в България и по света. Документалният филм е авторско произведение от 2 елементи, основано с доста обич и респект към хората, посветили живота си на магическото изкуство.

Първата част бе излъчена на 11 май по БНТ1, втората ще бъде излъчена на следващия ден – 18 май от 16:00 по БНТ1. Филмът е подобаващ за цялото семейство. Историята ще ви придвижи в света на едно от най-древните изкуства, датиращо още от античен Египет. Запознава ни с великите ни магове от предишното като Мистер Сенко, Факира Мити (бащата на Емил Димитров), Лепас, легендата Астор и неговите най-хубави възпитаници от сегашното. Разказва за триумфите им в Лас Вегас, Макао, Австралия, Европа и други елементи на земното кълбо.

Филмът съдържа седем спектакъла, удивителни възстановки, анимационни филми, рисувани от художници, а главната музика към кино лентата е записана от Филхармоничния оркестър на БНР.

„ Бъдещето на магията България “ е основан по случай 120 години българско илюзионно изкуство. Творчески екип, който стои зад плана: режисьор, сценарист и продуцент на двата кино лентата – Явор Чавдаров, главната музика на кино лентата е на Мая Хариган, с музика вземат участие също – Виктор Кузев, Иван Радуловски, Христо Добрев. Художник –аниматори са Николай Иванов, Анджелина Зидан.

През есента, филмът ще има своята премиера в Пловдив, като преди прожекцията ще има изненада за публиката, несъмнено, обвързвана с българското илюзионно изкуство.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР