Двама от най-добрите състезатели по спортна гимнастика, братята Еди и

...
Двама от най-добрите състезатели по спортна гимнастика, братята Еди и
Коментари Харесай

Гимнастиците Кевин и Еди Пеневи искат да спечелят квоти за олимпийските игри в Париж през 2024 г.

Двама от най-хубавите състезатели по спортна гимнастика, братята Еди и Кевин Пеневи имат обща задача - спечелването на квоти за олимпийските игри в Париж следващата година. Двамата гостуваха в " Campio podcast " на .

32-годишният Еди Пенев е роден в България, само че от третата си година живее в Съединени американски щати. Съвсем неотдавна завоюва две златни оценки на земя на Световните купи във Варна и в Осиек (Хърватия).

" Доволен съм от представянето си в Световните купи, само че има неща, които би трябвало да подобря. За мен постоянно по-важно е било по какъв начин се представям, в сравнение с това на коя позиция съм приключил. Доволен съм за себе си, за България и за гимнастиката в България ", сподели Еди Пенев.

По-малкият му брат Кевин нямаше шанс във Варна и в Осиек, само че натрупа опит.

" Доволен съм повече от представянето си във Варна. Имам още работа, би трябвало да упражнявам доста. Двамата с брат ми си оказваме помощ доста в тренировките и в надпреварите. Много ми харесва да се състезавам за България. Досега бях в младежкия тим на Съединени американски щати, с тях имах един огромен шампионат в Япония. Но повече ми харесва да се състезавам за България ", разяснява Кевин Пенев.

Те описаха какъв брой характерна е конкуренцията сред двама братя.

" Има конкуренция сред нас, само че тя е по-различна, тъй като въпреки всичко сме братя. Но конкуренцията постоянно те прави по-добър, без значение каква е тя. Когато виждам Кевин на надпревари ми е по-напрегнато, в сравнение с когато аз играя. Винаги съм на тръни, когато Кевин играе ", призна Еди Пенев.

Той към този момент имаше една опция да взе участие на Олимпиада. Гимнастикът имаше квота за Токио 2020, като по това време беше национал на Съединени американски щати, откакто завоюва републиканското състезание. Контузия обаче обърква проектите му.

" Беше ми доста мъчно. Бях се показал доста добре на републиканското състезание на Съединени американски щати, бях станал първенец. Тренирах един нов прескок, тъй като желаех освен да вземам участие на Олимпиадата, само че и да се боря за медалите - и на земя, и на прескок. Но получих травма. Просто по този начин се случва, когато натискаш гимнастиката - правиш комплицирани неща и има травми. Много ме е гняв, само че не мога да върна времето и виждам напред. Догодина има още надпревари от Световните купи и там към този момент ще имам шансове да събера точки съгласно надпреварите и вероятно да печеля квота за Париж. Тогава ще дам всичко от себе си. Ако всичко е наред и се показва както тази година, имам доста огромен късмет ", добави Еди Пенев.

Кевин ще взе участие на идното международно състезание в Белгия, където ще има опция да завоюва квота.

" Имам шансове, само че ще бъде доста мъчно. Все отново в Белгия ще вземат участие най-хубавите гимнастици в света. Ще бъде мъчно. Трябва ми малко време, да се приготвя добре и се надявам да се показва добре ", разяснява той.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР