Двама от фаворитите на Уимбълдън - Роджър Федерер и Новак

...
Двама от фаворитите на Уимбълдън - Роджър Федерер и Новак
Коментари Харесай

С трисетови победи Федерер и Джокович преминаха в третия кръг на "Уимбълдън"

Двама от любимците на " Уимбълдън " - Роджър Федерер и Новак Джокович, се класираха за третия кръг в шампионата. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем се оправи със 7:6 (0), 6:3, 6:2 против Душан Лайович.

По-рано Джокович стигна до 6:2, 6:2, 6:1 против Адам Павласек за към час и половина. Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро загуби с 4:6, 4:6, 6:7 (4) от Ернестс Гулбис.

Федерер продължи сполучливия си път, като добави нова - 86-а победа към рекордното си достижение в шампионата.

Мачът стартира чудесно за Лайович, който проби за 2:0. Швейцарският му противник съумя незабавно да изравни, след което сетът влезе в поредност от бързи сервис-геймове. В тайбрека Федерер не даде нито една точка на противника си.

В идващите два сета седемкратният първенец имаше цялостно предимство. Федерер завоюва безапелационно и продължава в третия кръг, където ще играе с Миша Зверев. Германецът победи мъчно с 6:1, 6:2, 2:6, 3:6, 6:4 Михаил Кукушкин.

" Не съумях да се отърся рано от напрежението и имах компликации да намеря ритъма си. Върнах пробива, само че ми беше мъчно в първия сет. Накрая се получи доста добре ", сподели Федерер.


© Reuters

Джокович нямаше никакви проблеми по пътя към триумфа. Той имаше потребност от 93 минути, с цел да преодолее чеха Павласек.

Трикратният победител от " Уимбълдън " реализира общо седем пробива и 26 печеливш удара в дуела. Следващият му противник ще е Гулбис.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (442)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР