Двама от бразилците на Левски - Уелтън и Цунами, бяха

...
Двама от бразилците на Левски - Уелтън и Цунами, бяха
Коментари Харесай

Уелтън и Цунами: Никога няма да забравим финала с ЦСКА! С радост бихме играли за България

Двама от бразилците на Левски - Уелтън и Цунами, бяха посетители в предаването " Спорт в БГ " по БГ Радио със съдействието на фондацията " Спорт в България ". И двамата обявиха, че аплайват за български паспорти и с наслада биха облекли фланелката на националния тим.

И двамата сте играли последно в Бразилия. Как се стигна до идването ви в Левски?

Цунами: Играхме дружно в един тим в Бразилия. Така се случи, че аз имах опция да дойда една концепция по-рано. Получих предложение, поразрових се, научих някакви неща за тима. За мое благополучие и Уелтън малко по-късно се разбра с Левски и дружно заиграхме тук.

Уелтън: Мога да потвърдя думите на Цунами. Играхме цялостен сезон дружно и беше едно прелестно време. Тогава пристигна предлагането от Левски, а това е доста огромен клуб и ето ни към този момент тук.
 Инструктираха Уелтън преди мача с Лудогорец -
Инструктираха Уелтън преди мача с Лудогорец - " Пази се за дербито с ЦСКА "

Уелтън към този момент има 4 жълти картона на сметката си и при нов ще бъде осъден за една среща

Вече от две години сте в България, по какъв начин мина акомодацията ви у нас?

Цунами: Много добре протича процесът на акомодация. От първия ден, в който съм тук, аз се усещам като у дома.

Уелтън: Както сподели и Цунами, усещаме се като вкъщи. София е доста хубав град и за мен също акомодацията минава по елементарен и бърз метод. Много бързо свикнахме с всичко тук.

Каква е разликата сред футбола в Бразилия и този в България?

Цунами: Със сигурност тук хората живеят за и със футбола, само че имайте поради, че въпреки всичко идваме от страна, койято е 5 пъти международен първенец и това способства за доста висока конкуренция и доста повишени условия.

Какво за вас е Левски?

Цунами: Всичко!

Уелтън: И за мен Левски значи доста - обич, себераздаване... във всеки мач се опитваме да оставяме сърцата си на терена.

А знаете ли от кое място идва името на " синия " клуб?

Цунами: Разбрахме още с идването, че това име задължава и го е носил най-великият българин. Наясно сме в какъв клуб идваме.
 Пелето: Левски има дълбочина в състава и може да стане първенец
Пелето: Левски има дълбочина в състава и може да стане първенец

" Имаме добър тим "

Доволни ли сте от престоя си в Левски?

Цунами: В съблекалнята има прелестна атмосфера и доста положителни експерти. Играем много прелестен за окото футбол и на мен това доста ми харесва.

Уелтън: Както към този момент споделих, това е един извънредно огромен клуб и преди всичко желая да благодаря на Господ за опцията ориста да ме изпрати тук, на управлението на Левски, които отвориха необятно вратите за нас и ни посрещнаха по този извънреден метод и ни карат да се усещаме прелестно.

С какво ще запомните мачовете си със " синята " фланелка до този миг?

И двамата единомислещо: С финала за Купата против ЦСКА!

Имате ли обичано място в София?

Цунами: Всяка една част от града доста ми харесва. Обичам да излизам и да се разхождам.

Уелтън: И аз по този начин... заведения за хранене, молове, а също по този начин и на черноморието е доста хубаво, в Пловдив също. Познаваме добре България към този момент.

Колко значима за вас е поддръжката на " синята " аудитория?

Цунами: Подкрепата на почитателите е фундаментална. Това е най-великата публиката. Много мъчно ще си тръгне непобеден тим, когато " Герена " се изпълни. Победите зависят от тях. Благодаря им и се преклонявам пред почитателите ни.

Уелтън: 90% от успехите ни зависят и се дължат на тях. Само мога да им благодаря и да се преклоня пред тази аудитория.

И въпреки всичко в мача против Славия нямаше чак толкоз доста аудитория на Левски, стадионът не беше " Герена ", не беше цялостен. Цунами, ти ти беше покрай гол, а ти Уелтън вкара брилянтен гол след личен рейд. Явно мотивацията в действителност е доста огромна от " синята " аудитория. Дори когато стадионът не е цялостен, вие знаете, че доста хора ви гледат и поддържат " синия " клуб.

Цунами: Трябва да отбележим, че беше работен ден и доста хора са на работа, само че знаем, че по този начин или другояче всички се интересуват от Левски.

Уелтън: Ние ще се борим постоянно, без значение дали сме пред 5,10 или 100 хиляди почитатели от нашата аудитория. Понякога те са възпрепятствани да дойдат на стадиона заради разнообразни аргументи.
 Отлични вести за Левски
Отлични вести за Левски

Тя е обвързвана с приемането на български паспорт от страна на левия бранител Цунами

Кандидатствате ли за български паспорти?

И двамата: Да!

А бихте ли играли за националния тим, в случай че получите повиквателна.

Цунами: Ако желаят и имат потребност - да. Ако някой ни предложения, сигурно ще се съгласим.

Уелтън: За всеки футболист е фантазия да играе за народен тим.

И най-после един въпрос към Цунами. Откъде идва този прякор?

Цунами: От 14-годишен нося този прякор. Може би тъй като връхлитах и влизах доста крепко на нападателите.

Уелтън: И аз имам прякор, само че не може да се постави на фланелката(смее се).

" Спорт в БГ " се излъчва с поддръжката на фондация " Спорт в България " - организация в социална изгода, чиято цел е да подкрепя спортни клубове, самостоятелни спортисти, както и аматьорския спорт. Фондацията поддържа устрема към развиване, като всеки неин план се основава на дълготрайна визия, насърчаваща и споделяща задачите на ангажираните със спорта, които желаят да окажат трайно въздействие върху обществото. Фондацията оказва помощ за развиването както на професионалния спорт, по този начин и за реализирането на планове, подкрепящи аматьорския спорт, посредством които се възпитават здравословни привички измежду подрастващите и искащите да упражняват физическа интензивност.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР