Двама опитни футболисти преподписаха с Ботев (Враца) Двубоят започна с

...
Двама опитни футболисти преподписаха с Ботев (Враца) Двубоят започна с
Коментари Харесай

Ботев надигра и победи Спартак в контрола

 Двама опитни футболисти преподписаха с Ботев (Враца) Двама опитни футболисти преподписаха с Ботев (Враца)
Двубоят стартира с гол за врачани, които още в 5-ата минута откриха резултата. След центриране от корнер играчите на варненци не се ориентираха добре и по този начин топката стигна до Даниел Генов, който със мощен шут от дребен ъгъл вкара за 1:0.

“Соколите ” дадоха отговор с прекрасен шут на Васев, който пристигна след подаване на Янчо Андреев, само че топката прелетя над левия непряк дирек. Ботев последователно още веднъж пое самодейността, като в 23-ата минута резултатът можеше и да се удвои. Монтоя центрира отдясно и откри Браян Переа, който стреля в обсега на вратаря. Кълбото обаче се отби от Дичевски и попадна в Кавдански, който от вратарското поле го изпрати в навън. Малко по-късно Переа стреля от отдалеченост, само че вратарят на варненци още веднъж мазета.

Играта на Спартак явно не се харесваше на наставника Васил Петров, който не пестеше рецензии към своите играчи. В 37-ата минута Переа изведе Ферарасо по десния фланг, а той подаде към Дани Генов. Нападателят обаче шутира неопределено от границата на наказателното поле. Минути по-късно Дичевски още веднъж трябваше да се намесва, с цел да избавя изстрел на Красимир Тодоров.

Второто полувреме стартира с състояние за Спартак, при което Менди откри Мартис в наказателното поле. Той можеше да опита шанса си с шут, само че реши да търси паралелно подаване към Боев, който обаче закъсня с влизането си и не съумя да засече.

В 68-ата минута пристигна и втория гол за Ботев (Враца). Влезлият като запаса Жан-Пиер да Силва получи извеждащо подаване, преодоля излезлия напред вратар и умерено на празна врата прати топката във вратата на варненци - 2:0.

Само 3 минути по-късно резултатът към този момент бе 3:0, а голмайстор още веднъж бе Да Силва. Тогава той нахлу в наказателното поле, реализира двойно подаване с Пламен Спасов и с прекрасен удар вкара топката в далечния ъгъл на вратата.

“Соколите ” имаха късмет да върнат попадение в 78-ата минута, когато едно от новите попълнения Лиандро Мартис излезе очи в очи със стража на “зелените ”, само че стреля право в него. Голмайсторът Да Силва можеше да оформи своя хеттрик, само че малко преди края пропусна и той очи в очи против вратаря.

В последните секунди на мача резервата Валери Христов влезе неуместно в краката на собствен съперник и си изкара пряк червен картон. Секунди по-късно основният рефер свири и завършек на срещата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР