Двама ограбиха пенсионер в пловдивското село Искра.Към 22.30 часа в

...
Двама ограбиха пенсионер в пловдивското село Искра.Към 22.30 часа в
Коментари Харесай

Разбойници пребиха дядо и му свиха пенсията край Пловдив

Двама ограбиха пенсионер в пловдивското село Искра.

Към 22.30 часа в понеделник апашите отишли в дома на потърпевшия мъж, който живеел самичък. Първият влезнал в къщата, а вторият останал на открито да пази и следи за минувачи. Проникналият в къщата почнал да тършува за пари в стаята, където възрастният мъж се намирал. Пострадалият го осветил с фенер, тъй като в жилището нямало ток. В това време крадецът се обърнал и му нанесъл няколко удара с пестник в региона на гърба, след което намерил 370 лв. и избягал с тях. Парите били от пенсията на дядото, която получил предходния ден. Бил подаден сигнал в полицията и единствено след един час двамата причинители са били открити и арестувани от чиновниците на полицията в Първомай.

Те са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Във връзка с осъщественото тежко престъпно закононарушение, в кметството в село Искра се организира среща сред кмета Тодор Налбантов и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районната прокуратура в Пловдив, гл. контрольор Георги Георгиев, шеф на РУ-Първомай, ст. контрольор Жельо Парушев, шеф на група „ Охранителна полиция “ към РУ-Първомай и Петко Палаков, младши областен полицейски контрольор, отговарящ за обитаемото място. Те се срещнаха с потърпевшия мъж, който им благодари за бързото откриване на закононарушението.

„ Наша съществена цел е намаляването на битовата престъпност и най-много в дребните обитаеми места, където живеят доста възрастни и самотни хора. Те би трябвало да живеят умерено и ние вършим всичко допустимо това да се случва. Бързото задържане на причинителите на грабежа в с. Искра е образец за положително взаимоотношение на полицията, прокуратурата и локалната власт. Кметът незабавно се е обърнал за подпомагане, което е помогнало за бързото откриване на закононарушението “, сподели Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Той добави, че за попречване на битовата престъпност в дребните обитаеми места ще бъдат взети всички вероятни ограничения по закон.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР