Двама нови народни представители положиха днес клетва в парламента. Това

...
Двама нови народни представители положиха днес клетва в парламента. Това
Коментари Харесай

Двама нови депутати се заклеха в парламента

Двама нови народни представители поставиха през днешния ден клетва в Народното събрание. Това са Руслан Тошев от листата на ГЕРБ-Варна и Мария Цветкова от листата на " Обединени патриоти " в Ямбол.

Тошев заема мястото на Лиляна Павлова, откакто тя напусна Народното събрание, с цел да заеме поста на вицепрезидент на Европейската капиталова банка.

Мария Цветкова от квотата на Вътрешна македонска революционна организация заема мястото на водача на " Атака " Волен Сидеров. Той подаде оставка като разгласи, че става общински консултант в София.

Парламентът възобнови през днешния ден работата си след локалните избори.

Започва гледането на бюджета за 2020-а по комисии

Законопроектът за държавния бюджет ще се гледа през днешния ден за първи път в Народното събрание, на взаимно съвещание на две комисии. Парламентарната комисия по икономическа политика и Комисията за наблюдаване на приходните организации и битката със сивата стопанска система и контрабандата ще гласоподават на първо четене общата финансова рамка в плана, импортиран от Министерския съвет. Очаква се в съвещанието да взе участие и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

В четвъртък разискването на бюджета продължава във финансовата комисия, разрушен и по посоки - парите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното публично обезпечаване.

Законопроектът за държавния бюджет за 2020 година беше импортиран от държавното управление в Народното събрание на 31 октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР