Двама моряци от задържания в Ирландия товарен кораб Верила“ се

...
Двама моряци от задържания в Ирландия товарен кораб Верила“ се
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на двама моряци от „Верила“

Двама моряци от арестувания в Ирландия товарен транспортен съд „ Верила “ се снабдиха с обвинявания по отношение на конфискуването на кокаин на стойност 21 милиона евро. Това оповестява в. „ Айриш таймс “.

Става въпрос за Камен Петков на 35 години и Никола Пенчев на 32 години. Ирландските управляващи са им повдигнали обвинявания за две закононарушения – владеене на кокаин, както и владеене на кокаин за продажба. Те бяха докарани при засилени ограничения за сигурност в окръжния съд в град Лимерик. На Петков и Пенчев са назначени служебни бранители, а двамата не са давали пояснения по обвиняванията. Съдът ги остави за непрекъснато в ареста, а идващото съвещание по делото ще бъде на 29 декември.

В неделя други четирима от арестуваните моряци бяха освободени и върнати на кораба без повдигнати обвинявания. Плавателният съд е минал през шест общоприети инспекции, преди митничарите да открият огромния товар от кокаин на борда му.

Вестник „ Айриш сън “ цитира източници от следствието, съгласно които е доста евентуално да става въпрос за корупция в средите на пристанищните управляващи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР