Двама маскирани са опитали да отвлекат Мартин Божанов-Нотариуса през 2011

...
Двама маскирани са опитали да отвлекат Мартин Божанов-Нотариуса през 2011
Коментари Харесай

Опитали да отвлекат Мартин Нотариуса, после го пребили с бухалки и тръби

Двама маскирани са пробвали да отвлекат Мартин Божанов-Нотариуса през 2011 година, споделиха от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата пред „ Телеграф “. Една от версиите тогава е била, че или е опит за почистване на сметки след покупко-продажби с парцели, или похищението е трябвало да бъде против откуп. 

В момента една от горещите версии за разстрела на Нотариуса е, че повода се крие в спор от предишното му. Според друга в дъното на покушението в затворения комплекс в София са лобистки ползи в Темида. Интересното е, че през 2014 година против Мартин има още едно нахлуване.

Той бил причакан от няколко маскирани и пребит с бухалки и тръби, след което дълго време лежал в болница. И при двата случая водещата версия била обвързвана с имотни измами. 

Само преди ден от държавното обвиняване оповестиха, че против Божанов е имало единствено едно следствие. То е било за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по цивилен каузи, по които той е имал интерес. Божанов не е бил притеглен като обвинен, само че следствието е било на крайна фаза и предстояло покачване на обвиняване.

Стана ясно още, че той имал голям парцел в Гърция, а на името на жена му имало записана къща в луковитското село Карлуково. При обиски пък били открити документи за още десетки парцели, които Божанов фиктивно имал.  

Сигналът за убийството на Нотариуса бил подаден от жена му Гергана към 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазари, само че се забавил дълго. Съпругата почнала да му звъни, само че той не вдигал. Тя слязла на паркинга и видяла първо, че автомобилът му е там, а до него било и тялото на мъжа й.

Тогава дамата се обадила на тел. 112. По време на брифинга на Столична дирекция на вътрешните работи и прокуратурата стана ясно още, че се вижда на видеокамера по какъв начин Нотариуса е прострелян и пада, само че не и причинителят.

По оперативни данни изстрелът е изработен отвън комплекса от страната на реката. Куршумът е диаметър 9х19, само че няма по какъв начин да се дефинира точният тип на оръжието. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР