Двама мъже, предадени на съд от Окръжната прокуратура в Силистра,

...
Двама мъже, предадени на съд от Окръжната прокуратура в Силистра,
Коментари Харесай

Присъда за общински ръководен служител в Община Тетевен за подкуп

Двама мъже, предадени на съд от Окръжната прокуратура в Силистра, бяха приети за отговорни и наказани от състав на Окръжния съд в града надлежно за приемане и за предоставяне на рушвет, оповестиха от обвиняването.

Съдът почете настояването на двамата подсъдими и делото беше прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване. Бившият шеф на дирекция „ Местни налози и такси “ в община Тутракан получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 години за това, че приел подарък, който не му се следва, с цел да не извърши дейности по работа, което след редуцирането беше понижено на 2 години.

Другият обвиняем по делото - дал рушвет на управителния чиновник в Общината, получи същото наказване. Изтърпяването и на двете присъди се отсрочва с 3 години изпитателен период.

Всеки от двамата ще би трябвало да заплати и санкция в размер на 300 лв. . Освен това той беше лишен от правото да заема виновна държавна или социална служба.

През 2019 година той бил притеглен като обвинен, а по-късно предаден на съд, за това, че като длъжностно лице изискал пари от жител, с цел да бъде занижена оценката на първокласния му автомобил с цел възнаграждение на по-малък налог.

40-годишният към оня миг единия предложил и дал рушвет в размер на 255 лв. на тогавашния шеф на дирекция „ Местни налози и такси “ в община Тутракан.

За своето действия мъжът също бил притеглен към наказателна отговорност. Присъдата предстои на обжалване пред Апелативен съд-Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР