Двама лекари от Пловдив са били привикани от прокуратурата и

...
Двама лекари от Пловдив са били привикани от прокуратурата и
Коментари Харесай

МВР предупреди двама лекари да не разказват, че нямат маски

Двама лекари от Пловдив са били привикани от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, откакто оповестиха в отворено писмо, че болничното заведение, в която работят, няма персонални защитни средства за личния състав. Кардиолозите Цветан Деведжиев и Румен Стоилов от болница " Св. Мина " са накарани да подпишат сигнален протокол, че повече няма да приказват преди медии. Те са били разпитвани от следовател в неделя, а в сряда са подписали протоколите. Засега от прокуратурата не дават отговор дали против двамата медици има формирано дело. Според 24часаПловдив дело има и то е за оповестяване на погрешна информация посредством средствата за всеобщо осведомление.

Като опълченци

Миналия петък двамата лекари изпратиха отворено писмо до редица медии. В него описаха, че две лечебни заведения в Пловдив са изцяло неподготвени – липсват маски, ръкавици и калцуни, даже и указания по какъв начин се работи с новия вирус.

" С голи ръце стоим, само че се борим, уви, с камъни и дърве в 21 век с новата действителност и нов вирус ", написаха медиците. В писмото си те се обърнаха и към регионалния шеф на Пловдив Дани Каназирева.

" Г-жо Каназирева, нека не ви се наложи да бъдете призната при нас със подозрения за корона вирус при сегашната ни обстановка и за какво не минете да видите каква е болничното заведение, която с лека ръка определяте за база за приемане на заболели при запълване на Инфекциозна клиника. Уважаеми щаб за битка с вируса- не мислете, че всичко е в ред в системата и че изключителното ви състояние е раздвижило статуквото. Пише ви доктор с банална, незащитаваща маска, която не е функционална и се сменя на 2-3 часа, в случай че има аварийна, а още няма пристигнала ", написаха те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР