Двама лекари от Хасково и посредничка между тях и пациенти

...
Двама лекари от Хасково и посредничка между тях и пациенти
Коментари Харесай

Осъдиха лекари за фалшиви документи на по 2500 лв. глоба

Двама лекари от Хасково и посредничка сред тях и пациенти се признаха в съда за отговорни за издаването на подправени медицински документи и им бяха наложени административни санкции от по 2500 лв. за всеки, оповестиха от Съдебната палата – Хасково. Наказанията са резултат от съглашения сред бранителите на подсъдимите и прокуратурата, утвърдени от съда.

Подсъдимите са приети за отговорни за това, че в интервала от 7 януари 2019 година до 10 януари 2019 година при изискванията на продължавано закононарушение лекарят-специалист " Уши, нос, гърло " В. Г. Л. (65 г.) и в съучастничество с В.Д.М. (54 г.) като подстрекател, снабдил А.С.С. с лъжливи свидетелства за положението на здравето му – аудиометрично проучване на слуха на А.С.С. и епикриза.

В интервала от 10 май 2018 година до 18 март 2019 година лекарят-специалист   " Уши, нос, гърло “ Ж.П.Ч. (62), в съучастничество с В.Д.М. като подстрекател и помощник, снабдил В.Р.А. и А.С.С. с подправени амбулаторни листове и аудиометрични проучвания. И двамата лекари не са работили като длъжностни лица.

Посредничката съзнателно склонила двамата лекари да доставят разнообразни лица с лъжливи свидетелства за положението на здравето им, като даже предоставяла данни за самоличността на пациентите.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР