Двама лекари, които управляват частна офталмологична клиника в Букурещ, ще

...
Двама лекари, които управляват частна офталмологична клиника в Букурещ, ще
Коментари Харесай

Румънски лекари отиват на съд за нелегален внос на 303 роговици

Двама лекари, които ръководят частна офталмологична клиника в Букурещ, ще бъдат съдени за незаконен импорт на стотици роговици от Италия за трансплантация . За това оповестява Аджерпрес, цинитарна от Българска телеграфна агенция.

Според обвиняването в интервала 2019-2022 година от името и в интерес на клиниката лекарите са внесли на територията на Румъния от Италия 303 роговици, без да имат особено издадено позволение от Националната организация за трансплантации, което се изисква по закон. 

Иван Гагов води сложна борба за здравето си, преди да получи втори живот

Те са упрекнати също по този начин в потребление на подправени документи, които са били представяни в комерсиалните връзки с италианските сътрудници.

Симона Ангел, представител на прокуратурата към Съда на букурещкия Сектор 1, съобщи, че не са регистрирани тъжби от страна на пациентите, на които са им били трансплантирани роговици, тъй че прокурорите не са разследвали неприятна здравна процедура.

Малкият еластичен робот работи с биомастило и живи кафези, като отстрани вероятността от кръвозагуба или зараза

Прокурорите не са наложили никакви забрани на лекарите и клиниката, тъй че те могат да продължат активността си, само че интервенциите по кератопластика са спрени, показва прокуратурата. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР