Двама корейски мисионери бяха задържани в източния китайски град Уънджоу,

...
Двама корейски мисионери бяха задържани в източния китайски град Уънджоу,
Коментари Харесай

Нова вълна на религиозни арести в Китай

Двама корейски мисионери бяха арестувани в източния китайски град Уънджоу, съобщи AsiaNews.it. Тяхната черква е била претърсена от силите на реда.

Преследванията против духовниците в Китай не престават на фона на новите нареждания против религиозната независимост, наложени от президента Си Дзинпин. Полицията е обискирала църквата, която е била затворена за седмица.

Само в продължение на няколко седмици тридесет корейски пастори бяха задържани в няколко китайски провинции. Министерството по религиозните въпроси ускори инспекциите и контрола над задгранични религиозни представители. Преследването на духовници е концентрирано основно против такива от Южна Корея.

Китайското държавно управление следи изкъсо активността на корейските християни в страната. Има информация, че в Китай има близо 4000 мисионери от Южна Корея. В интервала сред 2013 и 2017 година са били депортирани хиляда.

Южнокорейски мисионери са легално в Китай със студентски или туристически визи, само че китайските управляващи отхвърлят да възобновят голяма част от тях. Корейската черква има дълга история в мисионерството на китайска земя, само че през последните 18 месеца се вижда непрестанно гонене от страна на Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР