Двама италианци подсилват ваксмайсторската бригада на българските национали по биатлон

...
Двама италианци подсилват ваксмайсторската бригада на българските национали по биатлон
Коментари Харесай

Двама италианци подсилват ваксмайсторския екип на биатлона ни

Двама италианци укрепват ваксмайсторската бригада на българските национали по биатлон този сезон. Основната част от спортните ски са получени и над тях към този момент месец работи новосформираният механически екип. Ваксмайсторският отбор тази зима включва двама италианци и двама българи, като основен управител е италианецът Фаусто Бормети.

С приближаване на първите надпревари българските национални гарнитури организират последните си подготвителни лагери на разнообразни места в Европа и у нас. В момента централизирана подготовка водят четири обособени звена със седем треньори и кинезитерапевт. Милена Тодорова и Владимир Илиев упражняват в Обертилиaх (Австрия), a останалата част от А тима е в Швеция. Националите при младежите също са в Австрия, до момента в който юношите се приготвят в Банско.

Световният вицешампион за младежи Благой Тодев взе участие в неделя в Идре в спринта при откриването на сезона в Швеция и сподели обнадеждаваща форма, като зае 11-о място в мощната конкуренция на асовете от френския и на шведския тим. Победител стана Еманюел Жаклен от Франция, пред Мартин Понсиулома и Сабастиан Самуелсон от Швеция - всички с по един пропуск, до момента в който Тодев финишира без неточност в стрелбата.

Програмата до Нова година планува покриване на всички надпревари от трите вериги купи на Международния съюз по биатлон с другите гарнитури, като първият старт е на 29 ноември от Световната купа в Контиолахти, Финландия - 20 километра самостоятелно за мъже, а надпреварите от откриващия кръг за акцията не престават до 4 декември.

До края на календарната година ще се състоят още два кръга от Световната купа - в Хохфилцен (Австрия) от 8 до 11 декември и в Анеси (Франция) от 15 до 18 декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР