Двама холандци са задържани за опит да внесат в страната

...
Двама холандци са задържани за опит да внесат в страната
Коментари Харесай

Опит за контрабанда на 16 тона амфетаминопроизводни спрян на варненското пристанище

Двама холандци са арестувани за опит да внесат в страната ни над 16 тона амфетаминопроизводни субстанции. Това разгласи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Огромното количество прекурсори са влезнали в България с кораби през пристанище Варна-Запад. В интервала от 16 януари 2017 година до 16 март тази година са били засечени три колета с амфетаминопроизводни. Първата е съдържала 4,3 тона прекурсор PMK, втората е 7,5 тона с типа АПАА, а третата пратка съставлява 4,4 тона прекурсор АПААН, изясни прокурор Чавдаров.

Пратките са били в контейнери с документи с погрешно наличие. Посочена била легална стока, изясни шефът на Варненска окръжна прокуратура.

За откриване на контрабандата в изключително огромни размери под управлението на Окръжната прокуратура във Варна е работено интензивно с сътрудници на ДАНС, чиновници на организация „ Митници “ и Дирекцията на Националната полиция.

Решаваща роля за откриване на причинителите и тяхната незаконната активност е било присъединяване на прокурори от Международния отдел на Върховна касационна прокуратура. Случаят е регистриран като интернационален проблем в EUROJUST –Хага.

При разплитането на случая са били употребявани СРС-та и „ следена доставка ”, означи Владимир Чавдаров.

Двамата холандци са били арестувани през вчерашния ден в София, след идването им в България. В ареста за период до 72 часа. Окръжна прокуратура - Варна ще изиска за непрекъснатия им арест. Очаква се гледането на ограниченията им за неотклонение да е на следващия ден във Варненския областен съд.

За присъединяване в рекордно огромната контрабанда се проверяват и български жители. В момента, в който има доказателства за тяхното присъединяване, ще им бъде повдигнато обвиняване.

Този случай няма нищо общо с пресечения импорт на 2,5 тона прекурсор вид АПАА, който беше хванат на пристанище Варна-Запад в края на май, посочи окръжният прокурор. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР