Двама души загинаха при мощен взрив в жилищен блок във

...
Двама души загинаха при мощен взрив в жилищен блок във
Коментари Харесай

Обявиха за издирване мъжа, живял във взривения апартамент във Варна

Двама души починаха при мощен гърмеж в жилищен блок във Варна. Едната от жертвите е 53-годишна жена, самоличността на втората жертва ще се обяснява с ДНК експертиза. Седем души са в болница. Причините за случая се проверяват. Полицията търси мъжа, живял във взривения апартамент. По непотвърдена информация името му е Веселин Димитров. Той е някогашен боен и някогашен служител на реда.

Варна

Разследването за гърмежа в блок 302 във " Владиславово " е под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Съседи са видели 66-годишния мъж, живеещ във взривения апартамент, да изнася багажа си до късно нощес. Той е бил боен, по-късно е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 година за корупция. Мъжът към този момент е разгласен за търсене от полицията.

Взривът е станал към 4:20 ч сутринта, детонацията е била извънредно мощна.
Ивана Проданова: Към 12 без нещо чух вършат нещо тези хора, пристигнаха: рът-рът три-четири пъти дрелка и по-късно гръмна мощно. Стоян Станчев: Страшен екот! Леглото скочи към 2 см от пода. Първо отидох да видя децата по какъв начин са. Настъпи дребен безпорядък.
Пожарникарите незабавно са извели хората от блока. Най-сериозно са потърпевши две дами - на 81 и на 70 години, те са настанени във Военна болница - Варна.
Ивана Проданова: Гърлото ми е доста неприятно. И бъбрекът ме боли. Отрова изхрачвам. Цялата съм черна, дето съм седяла. Проф. доктор Петко Маринов, Военноморска болница - Варна: Всички са вън от заплаха за живота. Може би малко по-агресивно и по-интензивно ще бъде лекуването за тази стара жена. Днес мина първият сеанс с барокамера, сутринта ще преценим нуждата от още един подобен. Иванка Демирова: Дойдоха пожарникарите, сложиха ми там, какво ми сложиха, на разположение и двамата, и по този начин ме смъкнаха. Бърза помощ там, мериха ми кръвното и ме докараха тук. Но всичко ми е натрошено и аз съм сама.
Предстои градивна експертиза за положението на блока и едвам по-късно хората ще могат да се върнат назад в жилищата си. Едно от потърпевшите фамилии е настанено в общински парцел.
Таня Василева, шеф на общинската дирекция " Социални действия " - Община Варна: За това семейство е обезпечено общинско жилище, снабдено с всички нужни уреди от първа нужда. За деца и фамилии имаме опция да окажем нужната психическа поддръжка.Иван Портних, кмет на Варна: Проследяваме и хората, които са в болница - като излязат оттова, какви потребности ще имат.
От полицията оповестиха за общодържавно търсене живеещия в жилището Веселин Панов Димитров, а дамата, с която е живеел, е настанена в спешен център.

В случая са потърпевши и 3 деца - на 4, на 12 и на 17 години. Те са настанени в болница " Света Марина " в устойчиво положение и в цялостно схващане. Ще бъдат следени в идващите 48 часа.
 Все още не са ясни аргументите за гърмежа, умъртвил двама души във Варна Все още не са ясни аргументите за гърмежа, умъртвил двама души във Варна
Двама души са починали при гърмежа в жилищен блок във Варна. Едната от жертвите е 53-годишна жена, която е живеела в прилежащо жилище. Седем души са в бо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР