Двама души загинаха и шестима бяха ранени в Южна Унгария

...
Двама души загинаха и шестима бяха ранени в Южна Унгария
Коментари Харесай

Двама загинали и шестима ранени при катастрофа с мигранти в Унгария

Двама души починаха и шестима бяха ранени в Южна Унгария покрай сръбската граница в четвъртък, когато кола, пренасяща незаконни мигранти, се удари в дърво и се обърна, заяви унгарската полиция, представена от " Ройтерс ".

Колата е била с френски номер и е била ръководена от контрабандист , съгласно изказване на полицията, не е спряла за полицейски инспекции, а е ускорила преди случаят да се случи покрай Кишкунмайса . Полицията не заяви какъв брой незаконни мигранти е имало в автомобила.

Полицейските данни демонстрират скок в броя на противозаконните прекосявания на мигранти на южната граница на Унгария със Сърбия през последните месеци, откъдето те се насочват към Словакия или Австрия .

Мигрантите, най-вече млади мъже от Близкия изток и Афганистан , идват по по този начин наречения Балкански маршрут, влизайки в Унгария от Сърбия макар стоманената ограда, която министър председателят Виктор Орбан построи след миграционната рецесия от 2015 година, която раздруса Европа.

Унгария изтласква мигрантите назад към Сърбия - която не е в Европейски Съюз - само че те вършат многократни опити да се изкачат или да пресекат оградата и доста от тях съумяват благодарение на банди контрабандисти, които по-късно ги транспортират на север, най-вече до границата със Словакия.

В сряда служебното държавно управление на Словакия утвърди удължаването на до 3 ноември, защото се стреми да ограничи засилената незаконна миграция.

Малката централноевропейска страна вкара граничен надзор на 5 октомври за интервал от 10 дни, следвайки съседите Полша, Чехия и Австрия, я.

Само през септември противозаконната миграция към Словакия е била толкоз висока, колкото през цялата 2022 година
 Полша и Унгария отхвърлят
Полша и Унгария отхвърлят " диктата " на Европейски Съюз за мигрантите

Двете страни твърдо се опълчват на подготвяното споразумение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР