Двама души са били убити при руски удар върху жилищен

...
Двама души са били убити при руски удар върху жилищен
Коментари Харесай

Руски удар уби двама в Киев. Кличко обяви полицейски час

Двама души са били убити при съветски удар върху жилищен блок в Киев, съобщи Франс прес, базирайки се на украинската работа за изключителни обстановки.

Попадението е било в 15-етажен жилищен блок и е провокирало голям пожар и незабавна избавителна акция, съобщи Асошиейтед прес.

Официална Москва продължава да твърди, че съветските въоръжени сили употребяват високоточни оръжия единствено по отношение на военни цели. Снимки и видеокадри от украински градове обаче приказват за тъкмо противоположното - за систематичен обстрел на жилищни квартали и гражданска инфраструктура, в това число - на здравни заведения.

Кметът на украинската столица Витали Кличко разгласи 36-часов полицейски час от довечера, заяви още Франс прес.

Досега полицейският час беше налаган, с цел да могат украинските сили за сигурност да обезвреждат съветски диверсионни групи, изпратени като цивилни в Украйна още преди началото на войната.

Киев е под съветска блокада и обстрел от три седмици, в предградията му се водят тежки боеве сред съветските и украинските сили.

Междувременно украинските управляващи оповестиха за съветска бомбардировка на летището в Днипро и за " солидни опустошения " в резултат на нея.

Поразеният през днешния ден блок в Киев се намира в квартала Святошински, в западната част на града. Двадесет и седем души са били избавени от потърпевшата постройка, в която е избухнал и пожар, прибавя Франс прес. Смята се че в блока има блокирани хора, показва Асошиейтед прес.

Според украинските военни блокът е бил изумен от артилерийски обстрел, показва организацията.

Стрелба има на доста места в украинската столица, която съветските сили се пробват да обкръжат, прибавя Франс прес. Зачестили са съветските удари през нощта по северозападните покрайнини Ирпин, Гостомел и Буча, съобщи ръководителят на Киевска област Олексий Кулеба по украинската държавна телевизия, съобщи АП.

Украинските служби за деяние при изключителни обстановки оповестиха и за удар, който е поразил жилищен блок на 9 етажа в квартала Подил, в северозападната част на столицата, съобщи Франс прес. Там също е избухнал пожар, само че той е бил угасен. Има един ранен. Ударът е предизвикал вреди и на близките здания.

При обстрел е била подпалена и къща в квартала Осокорки, в югоизточната част на Киев. Жертви там няма.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР