Двама души са арестувани по време на наркосделка от служители

...
Двама души са арестувани по време на наркосделка от служители
Коментари Харесай

Спипаха двама по време на наркосделка в Габрово

Двама души са задържани по време на наркосделка от чиновници на Главна дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП) и сътрудниците им от териториална дирекция на същата работа, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово.

Задържането е станало факт след извършено следствие във връзка на информация, постъпила при органите на полицията на 7 юли. Двамата са арестувани в миг на договорка за 100 грама канабис, допълват от полицията.

Разследващите са направили претърсвания на три жилища и три моторни транспортни средства на територията на град Севлиево и село Енев рът. При претърсването са открити пет кг канабис, 40 растения от рода на конопа, както и съоръжение за тяхното развъждане. Органите са иззели револвер „ Макаров “ със заличени номера, 39 боеприпаса към него, три патрона за ловна пушка, 100 грама барут, електронна везна, вакуум машина и парични суми на стойност 3000 лв. и 1000 евро, два мобилни телефона. В хода на дейностите са разпитани двама очевидци, показват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Габрово е формирано досъдебно произвеждане. От прокуратурата в Габрово оповестиха за Българска телеграфна агенция, че на следващия ден ще бъде изнесена повече информация по случая и подхванатите дейности.

На 11 януари при акция на ГДБОП в Севлиево беше арестуван директно след разпространяване на наркотични субстанции в дома му в Севлиево 39-годишен гражданин на града. По обвиняване на Окръжна прокуратура – Габрово 35-годишен от Габрово бе приет за отговорен за държане за разпространяване на наркотични субстанции и за уреди и материали за произвеждане на опиати. Присъдата е четири години и четири месеца затвор, с санкция от 10 000 лв., за това, че от март до 14 май 2022 година без позволение е създал и държал наркотични субстанции. През април чиновници на Териториална дирекция Митница Русе към Агенция „ Митници “, с присъединяване на дежурния прокурор от Районна прокуратура – Габрово, Териториално поделение – Севлиево, и на специалист механически асистент, се откри незаконна фабрика за произвеждане на цигари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР