Двама души бяха задържани тази вечер при специализирана полицейска операция

...
Двама души бяха задържани тази вечер при специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

Задържаха заподозрени за убийството на бившия полицай в София

Двама души бяха арестувани довечера при профилирана полицейска интервенция в София. За единия се допуска, че е физическият причинител на убийството на някогашния служител на реда , търсен от Интерпол, Любомир Иванов. Вторият е негов помощник.

В огромната интервенция вземат участие чиновници на ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и ГДЖСОБТ, под координацията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

Показното ликвидиране в столицата на Любо Иванов , някогашен чиновник в отдел Криминална полиция на Столична дирекция на вътрешните работи бе осъществено на 25 март в двора на жилищна кооперация в ж.к. „ Лозенец “. Жертвата умря на път за болничното заведение.



Двамата обвинени са задържани в кв. " Горна баня ". " Те имат престъпни досиета с необятен набор закононарушения измежду които безчинство и опиати. Арестуван е причинителят на убийството и негов помощник , не престават следствените дейности за събиране на доказателства ", разяснява гл. комисар Петър Тодоров. Двамата са арестувани за 24 часа, като се чака мярката им да бъде удължена.

Той отхвърли да назове поръчителят на закононарушението.

Извършват се претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в София . " Това са адреси, на които подозираме, че могат да се намерят доказателства ", съобщи още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Процесуално-следствените и оперативно-издирвателните дейности не престават.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР