Двама души бяха убити при атака на руски дрон в

...
Двама души бяха убити при атака на руски дрон в
Коментари Харесай

Украйна: Ударихме Москва; Русия: Не сме удряли църквата в Одеса

Двама души бяха убити при офанзива на съветски дрон в Одеса, а историческа черква е разрушена.

Кремъл отхвърли съветските войски да са атакували историческа катедрала в южния украински пристанищен град Одеса през уикенда, като вместо това упрекна за вредите системата за противовъздушна защита на Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ние неведнъж сме заявявали и можем да повторим, че ние, нашите въоръжени сили, в никакъв случай не нанасяме удари по обекти на гражданската инфраструктура, да не приказваме за катедрали, църкви или други сходни обекти “, съобщи Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин, макар че има многочислени доказателства, че Русия в от време на време инцидентно, само че най-много напълно целеустремено нападна цивилен обекти в Украйна.



Руски удар с дронове през нощта против пристанищната инфраструктура на Одеса в Украйна унищожи хангар за зърно, оповестиха украинските управляващи.

„ Тази нощ съвсем четиричасова офанзива от дронове „ Шахед-136 “ беше ориентирана против пристанищната инфраструктура “ уточни южното военно командване на Украйна в Телеграм: „ В резултат на ударите е опустошен хангар за зърно, развалени са резервоари за предпазване на други типове товари. "



Три безпилотни летателни апарата са унищожени от противовъздушната защита, разясниха украинските военни и прибавиха:

„ По първични данни четирима чиновници на пристанището са ранени, само че информацията към момента се обяснява “.

Атаките против Одеса се ускориха, откакто Русия се отдръпна от договорката за износ на зърно с Украйна.

Междувременно източник от украинската защита заяви, че офанзивата с дрон, която повреди две здания в съветската столица, е „ специфична интервенция “, подредена от Киев.



„ Днешната офанзива с дрон против Москва беше специфична интервенция на Главното ръководство на разузнаването “, уточни източникът пред Агенция Франс Прес.

Руски публични лица оповестиха по-рано, че украински дронове са блъснали две здания в Москва и склад за муниции в Крим, полуостровът, анексиран от Русия от Украйна през 2014 година

„ Разглеждаме случилото се като следващото потребление на терористични способи и заплашване на цивилното население от страна на военното и политическото управление на Украйна “, обявиха от съветското външно министерство и прибавиха: „ Руската федерация си резервира правото да предприеме строги ответни ограничения “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР