Двама депутати от коалиционното управление – Михал Камбарев и Зарко

...
Двама депутати от коалиционното управление – Михал Камбарев и Зарко
Коментари Харесай

Ранобудни: Властта отвори ГКПП Златоград – Термес в 6 сутринта

Двама депутати от съдружното ръководство – Михал Камбарев и Зарко Маринов, регионалният шеф на Смолян и кметът на  Златоград Мирослав Янчев, се събраха по мрачно тази заран на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград – Термес за стартирането на първия автомобил през границата сред Гърция и България. Пунктът беше отворен публично в 6 часа сутринта, откакто две години беше затворен в пандемията, заяви " Марица ".

Пускането му бе контрактувано преди две седмици на срещата на транспортните министри на България и Гърция – Николай Събев и Константинос Караманлис в София. „ На нея бе обсъждано отварянето на двата основни гранично-пропускателни пункта в област Смолян – при Златоград и Рудозем.Приоритетен бе Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград–Термес, който можеше да бъде отворен по-бързо. Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти, е също толкоз значим, само че се изисква време, защото би трябвало да се довърши от гръцка страна “, сподели Камбарев.

Въпросът за отварянето на двата гранично-пропускателни пункта бе подложен от Камбарев през януари т.г., когато съдружният екип на Смолян гостува в Ксанти.

„ Успяхме да създадем контакти и да се дефинират общи цели и дейности сред двете страни “, уточни депутатът от „ Продължаваме Промяната “.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград – Термес бе открит публично на 15 януари 2010 година от министър председателите на България и Гърция. Изграден е за прекосяване и обслужване на малогабаритни камиони и леки коли като туристически маршрут. Граничният надзор се прави от български и гръцки служители на реда на правилото на „ обслужване на едно гише “. Пунктът бе затворен в края на април 2020 година

Според сделките сред двете страни, на него са обезпечени условия за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Кметът на Златоград Мирослав Янчев обезпечи фургони за тестване на COVID-19, което бе основно събитие за реализиране на пропускателния режим.

„ Благодарение на общите ни старания, отваряме Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград–Термес. Това е образец по какъв начин, работейки дружно, можем да реализираме нужното за нашата област “, съобщи Камбарев.

Той акцентира, че не престават напъните си за всички останали цели, измежду които са отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем – Ксанти, уширение на пътя Асеновград – Смолян, високоскоростно трасе, което да разреши да пътуваме сред Пловдив и Смолян за един час, както и цифровизация на района, туристически напредък и привличане на нови работодатели.

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР