Двама братя са арестувани във връзка със смъртта на 69-годишен

...
Двама братя са арестувани във връзка със смъртта на 69-годишен
Коментари Харесай

Двама братя са задържани във връзка със смъртта на мъж в Брезнишко

Двама братя са задържани във връзка със гибелта на 69-годишен мъж от Брезнишко. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник.

Сигнал за умрял мъж под заслон в къщата му в брезнишкото с. Режанци е подаден към 07:20 часа на 4 ноември на телефон 112. Спешни медици, правосъден доктор и полицейски екипи са посетили местопроизшествието.

Медиците са установили гибелта на 69-годишния мъж , а чиновниците на реда и патоанатомът са направили оглед . Установено е, че е била разрушена входната врата на къщата му, откъдето са били откраднати 3 ловни пушки , мобилен телефон и правоприемник за тв приемник .

В резултат на подхванатите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура–Перник са били арестувани двама братя на 40 и 44 години , познати на полицията и осъждани. Изяснено е, че 44-годишният е някогашен шурей на умрелия и фамилиите отдавна имали непрекъснати търкания и проблеми .

Ловните пушки са били открити скрити в гориста околност в региона на пернишко село. Първоначално е стартирано следствие за ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс. След осъществената аутопсия е било открито, че гибелта е настъпила от получен инфаркт .

Води се досъдебно произвеждане за обир по член 199, алинея 1, т.2 вр. член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс. Действията по следствието не престават под надзора на Окръжната прокуратура в Перник

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР