Двама братя от Бургас Стамен А. и Димо А.са с

...
Двама братя от Бургас Стамен А. и Димо А.са с
Коментари Харесай

Ето я наркоплантацията край Созопол, двама братя с обвинения

Двама братя от Бургас Стамен А. и Димо А.са с повдигнати обвинявания и 72-часов арест за откритата равнища с канабис край Созопол, за която " 24 часа " заяви в събота.

Мъжете на 32 година и 38 година са престъпно проявени, прецизираха от Областната полицейска дирекция. От там оповестиха одеве публична информация за наркоплантацията, съгласно която с изключение на внушителна равнища е намерено и огромно количество изсушена марихуана, подготвена за продажба.

Наркоплантацията е открита при профилирана полицейска интервенция в местността " Смесици " в землището на созополското село Зидарово. В интервенцията са взели участие бургаски криминалисти, чиновници от Спецподразделението, Жандармерията, отдел " Разследване " към Базова научно-техническа лаборатория, чиновници на Първо, Четвърто и Пето Районни ръководства в Бургас.

Установено е, че на равнищата, ситуирана върху имот от 2 600 кв.м., от двама престъпно проявени братя се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични субстанции. Открити са над 2 500 растения с друга височина сред 1,5 и 2,5 метра, както и напоителна система с три горивни генератора, голям брой маркучи и кранове с друга величина. С тях е била изпомпвана вода от ситуиран наоколо натурален водоизточник.

Иззети са и голям брой лопати, кирки, вили, чували със аграрни торове и други В непосредствена непосредственост до равнищата са открити две заграждения, пригодени за " сушилни ", от които са конфискувани близо 40 растения. Установено е и помещение с огромно количество изсъхнал канабис.

От полицията прецизираха, че към момента се организират дейности за определяне съпричастността и на лица към съхранението и разпространяването на опиата. Първоначално са били задържани девет души, измежду тях и горски чиновници, само че по-късно те са освободени.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, материалите са докладвани в районната прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР