Двама братя - на 14 и на 17 години, са

...
Двама братя - на 14 и на 17 години, са
Коментари Харесай

Непълнолетни братя насилиха, убиха и обраха старица в Провадия

Двама братя - на 14 и на 17 години, са задържани за грубо закононарушение. Работното обвиняване против тях е за обир, обезчестяване и ликвидиране на самотноживееща 77-годишна жена. С разпореждане на окръжна прокуратура Варна те са арестувани за 72 часа. Предстои държавното обвиняване да внесе искане те да бъдат арестувани под стража до началото на процеса против тях.

Трупът на пенсионерката е открит в събота вечерта в дома й в Провадия. Случаят е бил предоставен за следствие на окръжна следствена работа във Варна, под управлението на окръжна прокуратура. Благоддарение на бързата и адекатна реакция на проверяващите, братята са разкрити и арестувани в неделя.

" При извършените процесуално-следствени дейности - оглед на местопроизшествието, претършуване и изземване, за грабежа, съпроводен с ликвидиране и за изнасилването, са събрани достатъчо доказателства, които водят към братята ", сподели окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. 17-годишният Станислав и брат му – 14-годишният Осман, са привлечени като обвинени.

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лв.. В сряда те решили за " признателност " да оберат къщата й. Проникнали на първия етаж вечерта. Жената гледала телевизия на втория етаж, само че ги усетила. Слязла да ревизира какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, като я душили и удряли с корав предмет по главата, и я изнасилили. От дома й липсват движимости и пари. Жертвата била открита мъртва едвам в събота от съседи и по горещи следи убийците били открити и арестувани. Резултатите от аутопсията на тялото посочили голям брой кръвонасядания и следи от душене на дамата.

По-тежкото закононарушение, по които са упрекнати двамата братя, се санкционира с отнемане от 5 до 12 години за 17-годишния, а 14-годишният му брат може да получи наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години. Двамата обвинени са възпитаници, само че 14-годишният Осман не посещава постоянно учебно заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР