Двама бойци от американските специални части, известни като Зелени барети,

...
Двама бойци от американските специални части, известни като Зелени барети,
Коментари Харесай

Униформен афганистанец уби с картечница две US Зелени барети

Двама бойци от американските специфични елементи, известни като Зелени барети, бяха убити с картечница от боец в униформа от афганистанската войска, други шестима са ранени в провинция Нангархар в Източен Афганистан, се споделя в изказване на американската войска в страната.

Униформен от обучаваните от американските Зелени барети бойци от афганистанската войска разкрил “директен огън “ с картечница в регионалния център Шерзад, съобщи представителят на американските сили в Афганистан полковник Сони Леджит. Пострадали са и бойци от афганистанските въоръжени сили.

"Все още събираме информация, повода или претекстът за нападението е незнаен все още. Инцидентът се проверява “, представен е полковникът в CNN.

В провинция Нангархар работят въоръжени групи талибани и терористи от така наречен Ислямска страна. Убитите Зелени барети са от Седма Група на Специалните сили, една от дилемите им е да образоват боен личен състав на съюзнически войски.

Между 12 000 и 13 000 са американските бойци в Афганистан сега в продължаващата към този момент 18 година война против терора, най-дългата в историята на американската войска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР