Двама бивши шефове от АПИ и изпълнителният директор на фирма

...
Двама бивши шефове от АПИ и изпълнителният директор на фирма
Коментари Харесай

Шефове от АПИ и директорът на Трейс с обвинения за катастрофата край Своге

Двама някогашни шефове от АПИ и изпълнителният шеф на компания " Трейс " получиха обвинявания за злополуката край Своге, при която починаха 20 души предишното лято.
Софийската градска прокуратура е повдигнала обвиняванията на 17 април.
Обвинените са Дончо Атанасов и Светослав Глосов, членове на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " към деня на злополуката. Обвинени са още изпълнителният шеф на строителната компания " Трейс - София " ЕАД, коятто е реализатор на ремонта на пътя, техническият началник, началникът на асфалтовата база и инженерът, осъществяващ строителен контрол на строителните действия.
Глосов и Атанасов са с ограничения за неотклонение - парична гаранция в размер на 10 000 лв..
Другият обвинен - Б. Иванов - е с гаранция от 15 000 лв., а останалите обвинени - с гаранция от 2 000 лв..
Разследванията по двете каузи не престават, допълват от прокуратурата.
От държавното обвиняване пишат, че доказателствата, които са събрани в хода на следствието, са обосновали покачване на обвинявания на Атанасов и Глосов, за това, че в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, отговарящи за активността на Дирекция " Управление на стратегически инфраструктурни планове " и дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура ", двамата не са изпълнили служебните си отговорности, регламентирани в Закона за пътищата и в Правилата за работата на УС на АПИ.
Според прокуратурата те създали това за да набират полза за строителната компания ДДЗД " Трейс Своге ", от което са настъпили обилни нездравословни последствия.
СПГ сочи, че двамата имали за цел да набират полза за " Трейс Своге ", която се показва в неизвършването за сметка на сдружението на ремонт за премахване на установените недостатъци.
От това са настъпили обилни нездравословни последствия за всичките водачи на транспортни средства в сектор 3 от пътя ІІ-16 " Своге - Нови Искър ".
Последиците се изразявали в слагането на водачите в заплаха от осъществяване на пътно произшествие, в резултат на по-дълъг спирачен път, както и загуба на непоклатимост на транспортните средства при маневра, в резултат на пониженото противодействие на хлъзгане на посочения сектор.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР