Двама баскетболисти от мъжкия национален отбор на България продължават с

...
Двама баскетболисти от мъжкия национален отбор на България продължават с
Коментари Харесай

Минчев и Везенков без загуба в БФБ е-баскет лигата, има и първи дисквалифициран

Двама баскетболисти от мъжкия народен тим на България не престават с сполучливата си серия от победи на терена пред телевизионния екран. Йордан Минчев и Александър Везенков вървят без проваляне в играта, като са с идентичен актив, надлежно с „ Левски Лукойл “ в Дивизия 3 и с „ Балкан “ в Дивизия 5 – по пет победи и без проваляне.

В Дивизията на крилото на „ сините “ конкуренцията сред професионалните баскетболисти поддържат и Антон Диков от „ Чавдар Троян “ и Александър Матушев от „ Ямбол “. Матушев завоюва конфликта с Диков със 126:86, само че е едвам осми във краткотрайното нареждане, като има 4 победи от шест мача. Диков е шести с баланс 5-3. Самият Минчев взе петия си триумф след 133:95 против „ Денталайн “.

В Дивизия 5 крилото на „ Олимпиакос “ Александър Везенков не остави шансове на „ Чавдар Троян “ и завоюва с безапелационното 152:82. Лидер в тази дивизия е почитател на „ Левски Лукойл “, който е с 6 победи.

Истински възторг в Дивизия 6 прави геният от „ Черно море Тича “ и националния тим на България до 16 години Цветомир Бонев. Крилото, родено през 2004 година, към този момент е с 10 следващи победи и не познава усета на провалянето. След него в таблицата е Даниел Запрянов от „ Славия “ с 6 победи, а Ясен Милов от „ Спортни гении “, който играе с тима на брат си Александър – „ А1 Академик “ (София) има актив от 5-0.

С 5-0 е и различен гений на терена – Марин Маринов от „ Балкан “. Младежкият национал победи „ Шумен “ със 124:77 в последния си мач. Доста добре се показва и съотборникът му при „ зелените “ Михайло Секулович. Черногорецът няма неточност в Дивизия 9 и към този момент е с актив 6-0. Той също игра с почитател на „ Шумен “ в последния си дуел и завоюва със 107:61.

В БФБ е-баскет лига към този момент има и първа дисквалификация. Заради неколегиално отношение и неспортсменско държание след загубата си от „ Берое “ със 114:124 от конкуренцията бе дисквалифициран Николай Михайлов от „ А1 Академик “ (София). Така в неговата Дивизия 4 тимовете остават 15.

В Дивизия 15 Милен Дудев продължава с триумфалния си ход и към този момент е с 8 победи от 9 мача. В последния си мач гардът на „ Рилски състезател “ победи „ Чавдар “ (Троян) със 161:100. Без загуба в тази дивизия е Ерик Искренов, който има два мача по-малко.

Именно мач на центъра от школата на „ Академик 17 “, минал и през БУБА Баскетбол и „ Левски “ ще бъде в ефира на ТВ1 през днешния ден. Мачът му против „ Шампион 2006 “ на Филип Берг е с начален час 18:40. Гост в студиото ще е селекционерът на националния тим за юноши до 17-годишна възраст Даниел Клечков.

В четвъртък в ефира на ТВ1 от 18:40 можете да гледате „ Берое “ – „ Политехника “.

Играещият с „ Рилски състезател “ Джарел Райшел от Първа Бундеслига се оправя добре и към този момент е с актив 6-1 в първата интернационална дивизия. В последния си мач американецът, натрупа опит и в NBA G League победи „ Кобилдър Вайкингс “ със 103:98. Следващият му мач е в петък, против един от водачите в таблицата „ Джедай Матърс “ и ще бъде излъчен директно в ефира на ТВ1. В другата интернационална група водач без загуба от 6 мача е „ Берое “, следван от считания за новобранец „ Светкавица “ (Търговище).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР