Двама българи бяха приети във волейболната Зала на славата в

...
Двама българи бяха приети във волейболната Зала на славата в
Коментари Харесай

Приеха Борис Гюдеров и Васил Симов във волейболната Зала на славата

Двама българи бяха признати във волейболната Зала на славата в град Холиоук, щата Масачузетс, Съединени американски щати.

Борис Гюдеров и Васил Симов получиха посмъртно самопризнание на публична гала дружно с Йозеф Тесарж (Чехия), кубинката Мирка Франсия Васконселос, рускинята Валентина Огиенко и бразилецът Зе Марко Де Мело.
Златото на българския волейбол Димитър Златанов навършва 70 години
Така българите в Залата на славата на волейбола са към този момент трима. През 2007 година с тази чест беше почетен Димитър Златанов.

Гюдеров е признат в категория " Играчи ". Той е капитан на българския народен тим 17 следващи години и играе професионално 21 години. Помага на българския тим да завоюва бронзов орден на международните шампионати през 1949 година и 1952 година Избран е в идеалния тим на международното състезание през 1952 година и става най-хубав нападател в шампионата на планетата през 1956 година Играе на пет европейски шампионати.



Симов е новото попълнение в категорията " Треньори ". Той състезава за българския народен тим на четири международни и две европейски шампионати Извежда като треньор женския народен тим на България до бронзовите медали на олимпийските игри в Москва през 1980 година, както и до третото място на европейското състезание през 1979 година в Париж и до купата през 1981 година в София. Като треньор извежда мъжкия народен тим до бронзовите медали на европейското състезание в Берлин през 1983 година Начело на ЦСКА печели с дамите четири трофеи, а с мъжете – три.

За номинацията на двете огромни родни митове заслуга имат Българска федерация по волейбол, управата на град Перник, както и българинът Атанас Ваклинов, който живее в Америка и е бил играч на Борис Гюдеров в " Миньор ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР