Двама атентатори-самоубийци атакуваха полицаи и служители на националната гвардия в

...
Двама атентатори-самоубийци атакуваха полицаи и служители на националната гвардия в
Коментари Харесай

Двама атентатори-самоубийци се самовзривиха в центъра на Тунис

Двама атентатори-самоубийци нападнаха служители на реда и чиновници на националната армия в тунизийската столица, при което има един погубен служител на реда, оповестиха управляващите в Тунис. По-рано беше обявено минимум за девет ранени, измежду които и няколко цивилни.


При единия терористичен акт - на основната улица на Тунис – бяха ранени трима цивилни и двама полицейски чиновници, оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

Части от тяло били разпръснати по пътя към полицейска кола на бул. „ Хабиб Бургиба “ покрай остарелия град, съобщи Агенция Франс Прес.

" Това беше самоубийствена офанзива, която се случи в 10:50 часа " на „ Хабиб Бургиба “, сподели представителят на вътрешното министерство Софиене Зааг.

Първоначално беше обявено, че атентаторът камикадзе не е умъртвил никой, само че има петима ранени - трима цивилни и двама служители на реда.

Втората офанзива е ориентирана против към базата на националната армия в столицата. При нея бяха ранени четирима от чиновниците. Първоначално хората се разбягали в суматоха, преди някои да се скупчат към мястото на нападението, изразявайки яд против управляващите. Магазините и офисите бяха затворени от полицията.

На 29 октомври предходната година един незает се взриви до полицейски коли на същата улица, убивайки се и ранявайки 26 души, най-много служители на реда, заяви тогава вътрешното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР