Германия арестува двама американски войници, след като мъж беше намушкан до смърт на увеселителен панаир

...
Двама американски войници са били арестувани в Германия за смъртта
Коментари Харесай

Двама американски войници са били арестувани в Германия за смъртта на млад мъж на увеселителен панаир в западната част на страната, според германската полиция.

„След убийството на 28-годишен мъж бяха арестувани двама заподозрени... Те са американски военнослужещи“, се казва в изявление на полицията в западния град Трев в неделя.

Смъртта е настъпила, когато е избухнала кавга между няколко души на увеселителен панаир Saubrenner в малкото градче Wittlich, в провинция Рейнланд-Пфалц между Тревес и Кобленц, в събота вечер.

По време на битката жертвата „е намушкана до смърт“ и „четирима души, двама мъже и две жени, избягаха от мястото на престъплението“, каза полицията, като се позова на свидетели.

Бързо бяха идентифицирани двама членове на бягащата група, на възраст 25 и 26 години, които полицията арестува, преди да ги предаде на американските власти, които ще поемат отговорността за случая „в съответствие със статута на НАТО“, добави полицията.

„Никога не сме изпитвали нещо подобно тук“, каза кметът на Витлих Йоахим Роденкирх на въпрос от местната преса.

Полковник Кевин Крофтън от американската въздушна база Спангдалем говори за „непоносима и избегната трагедия в нашата мирна общност“, според SWR, местна медия. Той благодари на местната полиция и град Витлих за тяхното „партньорство и търпение, докато тече разследването“, съобщи SWR.

Съединените щати имат войски, разположени в Германия от Втората световна война, но техният брой е намалял след падането на Берлинската стена от около 200 000 войници през 1990 г. до 34 500 днес.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР